Тарас Кузьо
Професор Національного університету "Києво-Могилянська академія"
07.07.2022

Двадцять ідей, як влучно тролити росіян

Гумор – незамінний інструмент в боротьбі з тиранією

Помаранчева революція показала, наскільки незамінні глузування та гумор у боротьбі з тиранією. Це також правдиво і для боротьби з російським вторгненням, коли ми щодня бачимо трагедії та жахи на екранах наших телевізорів та в соцмережах.

Тому перераховую 20 ідей, як президент Володимир Зеленський, його команда і українські політики можуть тролити Росію та російських окупантів в Україні.

Перша: завжди наголошуйте, що Україна – старший брат, а Росія – молодший. У 1982 році радянський режим відсвяткував 1500-річчя Києва, зробивши його на 600 років старшим за Москву. Санкт-Петербург ще молодший. Коли Росія претендує на статус старшого брата, вона торгує фейковими новинами.

Друга, посміятися з відкриття в 2016 році пам'ятника Володимиру Великому в Москві. Москви не було, коли великий князь Володимир правив Київською Руссю.

Третя, нагадайте росіянам, як це недавно зробила Київська міська рада, що Москва була заснована Київською Руссю, а, отже, є частиною "давніх українських земель".

Четверта, Росія постійно порушує питання про повернення "давньоруських земель" України та навіть зайшла настільки далеко, що заявила, що відбере Аляску в США. Йдучи за російською логікою, Крим має бути повернутий Туреччині, Османська імперія якої правила півостровом протягом 600 років, перш ніж російські імперіалісти завоювали півострів у 1783 році.

П'ята, вкажіть, наскільки расистськими є заяви Росії, що Крим "завжди був російським", бо вони нехтують корінним народом – кримськими татарами. Якби американці, канадці, австралійці та інші західні країни заявили, що їхні країни "завжди були населені європейцями", такі заяви були б засуджені як расистські, оскільки вони б ігнорували корінні народи.

У 1920-ті радянська Україна була змушена передати території РРФСР. Ростов, Курськ та Кубань – "давньоукраїнські землі", помилково включені Леніним до складу Росії

Шоста, не зупиняємося на досягнутому. У 1920-ті радянська Україна була змушена передати території РРФСР. Тож Ростов, Курськ та Кубань – "давньоукраїнські землі", помилково включені Леніним до складу Росії.

Сьома, не забуваймо про Східну Пруссію чи Калінінград, які варто було б повернути німцям, Карелію – Фінляндії, Курили – Японії та багато інших прикордонних коригувань чи окупованих територій, що відійшли за багато століть до Росії.

РФ з її незліченними автономіями – штучне утворення, створене Леніним із того, що залишилося від царської імперії після створення ним інших радянських республік

Восьма, Росія неодноразово заявляла, що Україна – штучна держава. Проте Україна показує дивовижну національну єдність, коли дає відсіч російським загарбникам. По суті, це РФ із її незліченними автономіями – штучне утворення, створене Леніним з того, що залишилося від царської імперії після створення інших радянських республік.

Дев'ята, 92% населення України заявляють, що вони – етнічні українці, що робить Україну четвертою за національним складом однорідною країною в Європі. Тільки 78% жителів РФ – етнічні росіяни, що свідчить, що це багатонаціональна імперія, яка розпадається.

Десята, нагадайте росіянам, що вони не мають поваги у світі та не мають жодного впливу м'якої сили.

Одинадцята, вкажіть, що Росія – це заправка, що маскується під країну. Росія експортує технологічну продукцію. У Південної Кореї є Samsung, у Китаї – Huawei. У Росії немає нічого, крім корупції, нафти та газу. Тобто Росія – це Нігерія з ядерною зброєю.

Дванадцята, війна в Україні показала, наскільки неякісна російська зброя. Хто тепер захоче купувати її, коли вони показують, що вона така погана та неякісна. Туреччина, навпаки, покаже значне зростання експорту безпілотників Bayraktar, які набули дуже хорошого розголосу під час азербайджано-вірменської війни 2020 року та після вторгнення Росії в Україну.

Тринадцята, Росію з 2010 року називають мафіозною державою. Більшість країн корумповані. Але лише кілька країн, таких як Росія є мафіозними. Радянські лідери мали б скаржитися, що колишній офіцер КДБ перетворив Росію на мафіозну країну.

Чотирнадцята, висміюйте абсурдність дій росіян усіх вікових груп, які віддають шану тирану Йосифу Сталіну, який убив мільйони росіян та представників інших національностей.

П'ятнадцята, Путін дуже пишається своїм минулим у КДБ, але його так і не підвищили до високого рівня. Записи про нього у КДБ пояснювали це відсутністю у нього співчуття та людяності. Безсердечний вбивця Путін – військовий злочинець. Це стало очевидним після вибухів житлових будинків у Росії у 1999 році, які привели його до влади, та геноцидів, скоєних за його наказом у Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Чому росіяни охоче погоджуються бути кріпаками та підданими й не хочуть ставати вільними громадянами?

Шістнадцята, запитайте, чому росіяни так охоче погоджуються бути кріпаками та підданими й не хочуть ставати вільними громадянами? Після 1990 року українці організували три масові акції протесту у рамках Революції на граніті, Помаранчевій революції та Євромайдану. Чому ж росіяни ніколи не вимагали від своїх лідерів ставитись до них як до громадян?

Сімнадцята, справжні нацисти – це росіяни, які чинять геноцид в Україні. Росія – фашистська і расистська країна ХХІ століття, яка чинить геноцид українців. Путінська Росія – це заперечення всього, проти чого боровся СРСР у Другій світовій війні.

Вісімнадцята, Чингісхан народився в Бурятії і завоював Сибір і Володимиро-Суздальське князівство, тобто Московію, сучасну Росію. Сибір і більшість Росії – це "давні бурятські землі", помилково включені до складу РФ.

Дев'ятнадцята, попередні 18 чинників показують, чому росіяни – справжні молодші брати, які можуть багато чого повчитися у своїх старших українських братів.

Двадцята, українці, будь ласка, використовуйте висловлені тут пропозиції, щоб допомогти росіянам розпочати свій шлях від імперіалізму ХІХ століття та фашизму зразка Другої світової війни до цивілізованого сучасного світу.

Ексклюзивно для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі