Зруйноване Росією має відбудовуватись коштом самої Росії

Цей тезис вже починає набувати правового оформлення

Канадський мінфін після того, як міністри фінансів G7 домовились виділити на підтримку економіки України майже $20 млрд: "Канада вважає доречним фінансувати Україну за рахунок коштів Росії. Готується відповідний законопроєкт".

Репарації репараціями, але якщо є готові заморожені кошти Держрезерву РФ, то цим гріх не скористатись

Рішення лежало на поверхні — і ми про це почали казати ще з кінця лютого. Репарації репараціями, але якщо є готові заморожені кошти Держрезерву РФ, якщо є доступне майно Росії та російських олігархів за кордоном, то цим гріх не скористатись. І зменшити головний біль і Україні, і союзникам щодо джерел відновлення зруйнованої Росією економіки.

Інше рішення, спроможне подолати поточні економічні проблеми ЄС, поки так і лишається "лежати на поверхні". Бо США тільки почали оприлюднювати задачу війни "максимально ослабити Росію", про наступну фрагментацію говорить поки тільки сам Кремль і ми. Йдеться про взяття під зовнішнє управління підприємств видобувних галузей Росії. Простіше кажучи, про майже безкоштовне забезпечення Європи як мінімум газом і нафтою на пару десятків років (що заспокоїть європейський електорат). А там і термін покарання Росії скінчиться, і родовища якраз вичерпаються, і технології вийдуть на новий рівень, коли енергетика не потребуватиме вуглеводнів.

Однак перший крок — відбудова зруйнованого Росією коштом самої Росії — поки тільки починає набувати правового оформлення. І ми, і союзники чекаємо цього з однаковим ентузіазмом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі