Що за звір такий — холодок? Готуємо просто, їмо з користю

Цей овоч більш відомий під модною назвою "спаржа", й саме зараз розпочався його сезон

Що б не відбувалося зараз у нашій країні, все одно світить сонце, а українська прекрасна весна підтверджує, що життя не спинити. Історія показує, що українців ніяка сила не долає, як би не намагалася. Ми все одно були, є та будемо. І маємо бути сильними і здоровими.

Щодня та особливо зараз, в часи стресу та тривоги, які завжди присутні на фоні нашого життя, в нашому харчуванні має бути білкова їжа. Нагадаю, що прекрасним джерелом і суперкорисного білка і суперкорисного жиру є яйце, в якому жовток залишається рідким.

Але сьогодні мова про складні вуглеводи. Настільки складні, що майже не впливають на коливання цукру в крові, але забезпечують його стабільний рівень протягом тривалого часу. Яскравим представником такого складновуглеводневого овоча є холодок, більш відомий під модною назвою "спаржа".

Погодьтеся, спаржа у нас асоціюється з чимось "заморським", а дехто називає нею стручкову квасолю чи продукт із сої.

Калій впливає на ясність думок, проведення нервового імпульсу до м'язів, на моторику кишечника, а також сприяє транспорту кисню до клітин мозку

Чим унікальний холодок? Він багатий калієм. Тривалий емоційний стрес може спричинити дефіцит калію. Калій впливає на ясність думок, проведення нервового імпульсу до м'язів, на моторику кишечника, а також сприяє транспорту кисню до клітин мозку. Часте вживання кави зменшує вміст калію в організмі.

Також холодок містить аспарагін. Він нормалізує артеріальний тиск, активізує сечовиділення, покращує роботу печінки, тонізує серцевий м'яз. Звісно, аспарагіну там мало, тому не варто думати, що тиск моментально упаде, а серце тонізується так, що вискочить із грудей, але присутність такої біологічно активної сполуки робить холодок-спаржу дуже цінним дієтичним продуктом.

Ще холодок багатий на клітковину, яка живить корисну мікрофлору товстого кишечника і робить нас здоровішими та емоційно стабільнішими (завдяки синтезу важливих молекул, які впливають на роботу мозку).

Кому буде корисний?

1. Низькокалорійний, але добре насичує — отже, допомагає худнути. Але треба й рухатись.

2. Тим, у кого є схильність до закрепів.

3. Тим, хто має проблеми із шкірою та схильний до алергій.

4. Тим, у кого є набряки чи схильність до ранкової пастозності.

5. Тим, хто любить пити каву, не рахуючи кількість чашок.

5. Тим, хто має схильність до підвищення тиску.

6. Тим, у кого є ожиріння (стеатоз) печінки або цукровий діабет.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі