Загроза для світу не зникне разом із Путіним

Курс на імперську експансію розпочався ще за його попередника

Путін виявився справжнім наступником Єльцина на троні імперії, що напівзгнила, але продовжує мріяти про відродження. Путінський курс на імперську експансію розпочався ще за його попередника. Причому такими самими злочинними методами. "Іхтамнєти" в Абхазії, інтервенти в Придністров'ї, злочин проти людяності в Чечні, нахабний випєндрьож у Приштині. Все це було прологом до теперішнього божевілля.

Підкорення Європи — його стратегічна мета, перший етап реалізації якої — вторгнення в Україну

Були у Єльцина і зовсім путінські мрії про панування в Європі, про те, щоб витіснити звідти США та стати гегемоном старого континенту. Він намагався вмовляти Клінтона: "Про одне прошу: віддай Європу Росії. США не в Європі. Європою повинні займатися європейці... Можеш брати всі інші країни та захищати їхню безпеку… Віддай Європу Європі. Європа ще ніколи не відчувала себе ближче до Росії, ніж тепер". Нічого не нагадує? Це п'яне марення Єльцина тверезий Путін намагався нав'язати американцям за допомогою торішнього ультиматуму про "гарантії безпеки". Саме підкорення Європи — його стратегічна мета, перший етап реалізації якої — вторгнення в Україну.

Як тільки економіка стала на ноги, імперія пішла в новий кривавий наступ

Єльцин просив, а не вимагав, не міг вести таку амбітну імперську політику лише тому, що в нього не було для цього економічних ресурсів (пам'ятаєте тодішні ціни на нафту?), країна не встигла подолати наслідки краху радянської системи, а сам він був п'яний та хворий. Як тільки економіка стала на ноги і ресурси з'явилися, імперія пішла в новий кривавий наступ. Єльцин на той час давно пішов у інший світ. На його місце став Путін.

Загроза, яку ця імперія несе світові, закінчиться не з Путіним, а лише разом із нею самою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі