Війна війною, а обід — за розкладом

Нагадую, що має бути на тарілці здорової людини

Війна розставила все по своїм місцям: стало ясно, що є найціннішим у житті.

Вмить втратили цінність хутра, діаманти, дорогі годинники, модні машини та хати з канделябрами.

Найбільшою цінністю виявилося життя. Хтось скаже: так це було зрозуміло. А от ні, згадайте "бутіки", "накладниє рєсніци", "у цьому сезоні модне те-то і вже не модне те, що куплене рік тому".

Ми зрозуміли, що носити джинси, кросівки, прийняти душ, поїсти теплу їжу, спати в ліжку, не попасти під обстріл і мати живих рідних — той рівень "піраміди цінностей життя", якого достатньо для щастя.

Те саме стосується їжі.

Ми зрозуміли, що гречка з вершковим маслом нічим не гірша, ніж кіноа з маслом МСТ

Ми зрозуміли, що гречка з вершковим маслом нічим не гірша, а краща, ніж кіноа з маслом МСТ кокосовим; заморожені у морозилці ягоди чорниці та смородини не гірші, ніж годжі, що у молодій цибульці, петрушці та капусті вітаміну С більше, ніж у дорогих пігулках.

Я не прибічниця жорсткого мінімалізму і аскетизму, проте знову просто нагадаю, що наше харчування є одним із дуже важливих факторів , від якого залежить стан здоров'я людини.

Харчування запобігає або сприяє розвитку багатьох хвороб.

Наше здоров'я — це не щось стале, постійне, це стан організму, який постійно змінюється і залежить від резервів енергії, здатності до відновлення та регуляції всіх біохімічних процесів.

А ще від стану нашого здоров'я залежить здатність організму бути стійким до дії негативних факторів (в першу чергу стресу) і до здатності компенсувати патологічний процес, який може розвиватися на фоні цих факторів.

До чого ця "прелюдія"?

До того, щоб нагадати — їжте просту їжу, яка і просто і швидко готується, з продуктів, які можна ідентифікувати.

Невибаглива їжа зі звичних нашому середовищу продуктів забезпечує нас всіма можливостями уникнути захворювань

Тому що саме проста, невибаглива їжа, з звичних нашому середовищу продуктів, забезпечує нас всіма можливостями уникнути захворювань та бути здоровими.

Що має бути на тарілці?

1. Білкова страва (яйця на першому місці; м'ясо, риба, боби, сири).

2. Зернові (каша, хліб).

3. Овочева страва (салат, рагу), зелень.

4. І все це з використанням здорових жирів (масло вершкове, сало свіже проморожене, сметана 15-20%, олія нерафінована — може бути і соняшникова; а також жировмісних продуктів — горіхів, насіння).

5. Ягоди (оптимально).

Все.

Хочеться солодкого?

Зробіть собі відому "пасту Амосова" — суміш із мелених горіхів, лимону, меду. З'їжте яблуко чи грушу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі