Чому удар росіян по Польщі чи країнах Балтії можливий

У Путіна своя логіка – все або нічого

Путін не може дати задню. У війні з Україною бажаного результату вже не буде. Тож не маючи змоги дати назад і не маючи шансів здобути Україну, йому треба виходити на масштабніший рівень конфронтації. Це ризиковано, але ж зупинитися на етапі України означає дочікуватися безславного кінця під тиском санкцій. Більша війна створює вищі ризики, однак дає хоч примарний, але якийсь шанс.

У свої задумах Кремль також може розраховувати на серйозні тертя всередині НАТО, коли якась частина членів Альянсу не захоче заступатися за союзників і втягуватися у війну з Росією. Це потягне за собою невизначеність і нестабільність у Європі.

Масштабніша війна, а тим більше проти частини членів НАТО, дає додатковий стимул для мобілізації всієї Росії на велику вітчизняну війну. Також виникає значно більше підстав говорити про активнішу і однозначну підтримку Росії потенційними союзниками, які досі не наважуються втручатися.

Поки ми говоримо про це лише як про ймовірний сценарій. Ймовірний, але цілком можливий.

Росія точно зазнає поразки. Удар по державах НАТО тільки пришвидшить цей кінець

Росія точно зазнає поразки. Удар по державах НАТО тільки пришвидшить цей кінець. Але у Путіна своя логіка – все або нічого. Його подальші рішення варто прораховувати саме в такому ключі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі