Китай може спробувати відібрати у Росії Примор'я і Забайкалля

Путінське вторгнення в Україну відкрило скриньку Пандори

Як відомо, слабкість радянської армії, яку та продемонструвала у Фінській війні, стала важливим аргументом для Гітлера під час рішення про вторгнення до СРСР. Тепер путінська армія ще сильніше зганьбилася в Україні. Упевнений, що за цим уважно стежать китайські товариші.

Сталін теж намагався дружити з Гітлером, як Путін із Сі Цзіньпіном, але це йому не допомогло. Китайці психологічно продовжують вважати своїми землі, що відійшли до Росії за кабальними договорами ХІХ століття: Примор'я, Забайкалля тощо. У якийсь момент вони можуть вирішити, що настав час повернути втрачене, тим більше, з військової точки зору, це нескладно зробити. Багатомільйонні сучасні китайські збройні сили в момент розметуть російську армію на іржавих консервних банках, яка, як показала війна в Україні, вміє воювати тільки з мирним населенням.

Зробити це навіть простіше, ніж захопити Тайвань. Вторгнення туди викликало б з боку США потужні санкції, які привели б китайську економіку до жорстокої кризи, адже вона значною мірою працює на американський ринок. Китайське вторгнення до Росії після її агресії проти України не викличе жодної міжнародної відповіді. Агресора ніхто не захищатиме, не буде санкцій і кризи.

Китайське вторгнення до Росії після її агресії проти України не викличе жодної міжнародної відповіді. Агресора ніхто не захищатиме

Ви скажете – а як же російська ядерна зброя? Ситуація з нею не може бути іншою, ніж загалом у країні. Тобто і там – повний бардак та показуха. Ракети не злітають, бомби не вибухають, все може бути знищене прямо в шахтах або перехоплене. Китайці можуть не злякатися російського ядерного "паперового тигра".

Путінське вторгнення в Україну відкрило скриньку Пандори. Тепер і китайці можуть сказати – а що так можна було? Тоді й нам час повернути Примор'я і Забайкалля до рідної гавані.

Можливо, цього не станеться завтра, але післязавтра – чому б і ні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі