Росіяни готують сценарій помсти Україні за Донбас

Ставки у "грі" з РФ різко зростають

Вчора сталася ще одна подія, яка заслуговує на особливу увагу. Слідчий комітет Росії порушив проти України кримінальну справу за масове знищення цивільного населення Донбасу у 2014 році. Вже й масові поховання знайшли. Там напевно біля кожного убитого і "візитка Яроша" лежить. Путін і Лавров не даремно про Сребреницю періодично згадують.

Це говорить про те, що росіяни точно готують сценарій помсти Україні за Донбас. Не в суді, ясна річ, а силою. Приводом у майбутньому може стати будь-що і будь-коли. Зараз готується основа – і звернення Думи до Путіна, і ця кримінальна справа Слідкому.

Сподіваюся, що хоч тепер вся управлінська машина України невідкладно включиться у збір, систематизацію і офіційну презентацію зведених доказів злочинних дій Росії у Криму і на Донбасі. Усе, що збиралося і оприлюднювалося досі, робилося несистемно і дуже часто завдяки небайдужим громадянам. Тим часом, українці і світ досі не мають узагальненого уявлення про реальні наслідки злочинних дій Росії на окупованих українських територіях.

Збір і максимальна популяризація такої інформації потрібні не для шоу. Це основа для легітимації серйозних політичних рішень і дій. Не варто боятися, що це поламає Мінський процес.

Про цю прогалину кричимо роками. Може хоч зараз почують, бо ставки у "грі" з Росією різко зростають.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі