Путін потрапив у цугцванг. Кожен наступний його хід тільки зміцнює позиції США

Президенту РФ залишається лише тягнути час

Путін у своєму протистоянні зі США на тему України сам себе загнав у ситуацію, коли будь-який наступний хід вдарить по його позиціях і буде вигідний противнику. А ходити доведеться протягом найближчих тижнів.

1. Путін після маневрів, що йдуть зараз, відводить війська від українського кордону.

Таким чином, він продемонструє власне безсилля, фальшивість своїх погроз. Його шантаж більше не працюватиме, на світовій арені його перестануть сприймати всерйоз. З великого і жахливого лиходія він перетвориться на очах світу на жалюгідного рекетира-невдаху, якого ніхто не боїться. Позиції США і Байдена, навпаки, сильно зміцняться. Байдена сприйматимуть на Заході як рятівник Європи від війни та приборкувача Путіна.

2. Путін робить наступ проти України (я не вірю, що він на це наважиться, але розглянемо теоретично таку можливість).

Масштабна війна і санкції боляче вдарять по стабільності путінського режиму. Загрузнувши в Україні, він втратить ресурси для гібридної війни на інших фронтах. Європа консолідується довкола США проти агресора. Байден опиниться у ролі головного захисника вільного світу.

Байден опиниться у ролі головного захисника вільного світу

Таким чином, Путін програє, а США виграють у будь-якому випадку – буде відкрита широкомасштабна війна Росії проти України чи ні. Нового російського вторгнення в Україну американці, звісно, ​​не хочуть із моральних міркувань. Але практично вони виграють і в цьому випадку (не дай бог, звісно). Путіну залишається лише тягнути час та судомно шукати інші ходи. Однак ця справа безглузда – їх просто немає.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі