Путін і Кадиров ділять країну

Про корисних відморозків

Німецький регулятор заборонив трансляцію німецькомовній версії каналу RT. Маргарита Симоньян тут же у себе в твітері нагадала німецькому регулятору про те, що "сьогодні річниця Сталінградської битви". Мабуть, та обставина, що 79 років тому завершилася битва, яка забрала багато сотень тисяч життів, повинна, на думку Симоньян, дати їй та її колегам право безкарно брехати німцям у їхній власній країні. При тому, що ні Симоньян, ні співробітники RT, ні абсолютна більшість німців, що нині живуть у ФРН, до цієї події жодним чином не причетні.

Загроза заборони мовлення існує щодо всіх версій RT: цю фабрику брехні постійно ловлять за руку в США, Великій Британії, Австралії та інших країнах. В Україні та країнах Балтії дітище Симоньян уже заборонено.

Нинішнє "загострення заклопотаності", що сталося в Кремлі, цілком може призвести до того, що до колективного Заходу нарешті дійде, що контора Маргарити Симоньян не має щонайменшого стосунку до журналістики та не є ЗМІ, а тому їх усіх потрібно гнати поганою мітлою з цивілізованих країн, щоб уникнути важкого отруєння інформаційним "новачком", якого ця контора виробляє та поширює.

І тоді весь свій невитрачений запас отрути Маргарита Симоньян випліскуватиме на російську аудиторію. Втім, вона це і так робить, вирізняючись із загальної низки генераторів ненависті своїм оскаженінням і безмежною кровожерливістю. Далеко не всі співробітники офіційних медіа просять президента нібито від імені своєї аудиторії "жахнути по Вашингтону".

Внутрішньовидова конкуренція у фашистських режимах неминуче призводить до появи "кращих учнів", або "корисних відморозків", які у своїй завзятості проведення лінії партії, поглиблюють її до міри абсурду

Внутрішньовидова конкуренція у фашистських режимах неминуче призводить до появи "кращих учнів", або "корисних відморозків", які у своїй завзятості проведення лінії партії, поглиблюють її до міри абсурду.

Депутат Держдуми від партії "Единая Россия" Адам Делімханов пообіцяв відтинати голови членам родини правозахисника Абубакара Янгулбаєва (Чеченська влада вважає його причетним до створення опозиційного телеграм-каналу 1ADAT. – Gazeta.ua).

"Знайте, що вдень і вночі, не шкодуючи своїх життів, майна і потомства, ми вас переслідуватимемо, поки не відріжемо ваші голови і не вб'ємо вас. У нас справді з вами ворожнеча та кровна помста", – повідомив Делімханов чеченською.

Депутат також погрозив відрізувати голови і тим, хто перекладе його слова російською мовою. До речі, це досить цікаво, що депутат Держдуми від партії "Единая Россия" безстрашно погрожуючи чеченською мовою своїм ворогам відрізанням голів, чомусь не хоче, щоб його слова були перекладені державною мовою Російської Федерації. Російською Делімханов теж погрожує, але дещо невиразно та неконкретно: "Не насытившись своими грязными оскорблениями в адрес чеченского народа, безродные подонки Янгулбаевы перешли на самое святое – религию... Янгулбаевы! Вы сами подписали себе приговор, оскорбив чувства верующих людей! Да унизит вас Аллах! Ахмат-сила! Аллаху акбар!". Кінець цитати.

Депутат також погрозив відрізувати голови і тим, хто перекладе його слова російською мовою

Напередодні до цих погроз приєдналися чеченські урядовці та силовики. Серед тих, хто записав відео з погрозами – два віцепрем'єри уряду Чечні, керівники республіканських управлінь МНС і Росгвардії, а також заступник очільника МВС Чечні Аслан Ірасханов.

У центрі Грозного пройшов мітинг проти родини Янгулбаєвих за участю спікера парламенту Чечні Магомеда Даудова, муфтія Салаха Межиєва, інших офіційних осіб із найближчого оточення Рамзана Кадирова. Місцевий держканал запевняє, що учасників було понад 400 тисяч – більше кількості населення Грозного. Мітингарі демонстративно ламали, били палицями, топтали та палили на вогнищі плакати з перекресленими світлинами родини Янгулбаєвих, а також вимагали від Путіна притягнути до кримінальної відповідальності журналістку "Нової газети" Олену Мілашину та правозахисника Ігоря Каляпіна.

Зважаючи на першу реакцію Кремля, там сприйняли погрозу депутата-єдинороса відтинати голови декільком громадянам Росії як намір провести місцевий красивий, хоча дещо й екзотичний обряд. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що оцінку заявам депутата Держдуми Адама Делімханова із погрозами родині Янгулбаєвих повинен дати не Кремль, а думський комітет з етики: "Давать оценку действиям депутата – это не наша функция, это функция Государственной Думы и комитета, который занимается этикой".

Зважаючи на першу реакцію Кремля, там сприйняли погрозу депутата-єдинороса відтинати голови декільком громадянам Росії як намір провести місцевий красивий, хоча дещо й екзотичний обряд

Комісія Держдуми з етики розгляне висловлювання депутата Адама Делімханова в разі надходження відповідного звернення, заявив перший заступник голови комісії Василь Піскарьов, фракція "Единая Россия".

Перший заступник голови комісії Держдуми з питань депутатської етики Микола Ареф'єв (фракція КПРФ) вважає, що повідомлення про погрози депутата Адама Делімханова щодо родини Янгулбаєвих повинна перевіряти Генпрокуратура.

"Считаю, такие вещи должна рассматривать не комиссия по этике, а Генпрокуратура. Такие угрозы – нешуточное дело. Такого человека, опасного для общества, надо ставить на учет, контролировать его действия".

Стало відомо, що Путін і Кадиров зустрічалися в Москві. Згідно з повідомленнями пресслужби очільника Чечні, на зустрічі керівник республіки доповів про поліпшення "соціально-економічної ситуації" в регіоні, "санітарні заходи, що здійснюються в умовах пандемії коронавірусу", "позитивну динаміку демографічних показників" і "зниження безробіття". Про ставлення Путіна до відрізання голів не повідомлялося.

"Корисні відморозки", що з'являються в ході внутрішньовидової конкуренції у фашистських режимах, вони ж "кращі учні", іноді викликають деяке занепокоєння у носіїв генеральної лінії. Поміж усього і своїми скандалами. Наприклад, перестрілка між тією ж Маргаритою Симоньян і Рамзаном Кадировим, що сталася з приводу побиття трьома вихідцями з Дагестану пасажира в метро. Чи бійка між депутатом-відморозком Делімхановим та іншим депутатом-відморозком, любителем ґвалтувати черепах, Журавльовим.

Одним із таких "корисних відморозків", що з'явився в ході внутрішньовидової конкуренції в режимі Третього рейху був Юліус Штрейхер, ставлення до якого в партії було неоднозначним: Герман Геринг, Рудольф Гесс, Роберт Лей і Ялмар Шахт відкрито заявляли, що він своїми непристойними статтями та моральним обличчям завдає руху значно більше шкоди, ніж користі. Геббельс неодноразово забороняв його публічні виступи. У Нюрнберзі, напередодні страти Штрейхер опинився в компанії Гесса та Ріббентропа. За свідченням психолога Густава Гілберта, що працював з ув'язненими, "останні двоє сиділи з ображеним виглядом – їм вочевидь було не до душі їсти в товаристві такої одіозної фігури, як він".

Але є випадки, коли відмороженість стає генеральною лінією. 1922 року Ленін, прозоро натякаючи на Сталіна особисто, помітив, що "обрусевшие инородцы... пересаливают по части истинно русского настроения" Під "истинно русским настроением" Ленін мав на увазі великодержавний шовінізм. Пройшло зовсім небагато часу, і відморозок Сталін став на чолі країни, а його відмороженість на довгі роки стала мейнстрімом державної політики Радянського Союзу.

Від відморозків фашистським режимам є очевидна користь. На їх тлі влада виглядає мало не гуманною

Від відморозків фашистським режимам є очевидна користь. По-перше, вони виступають в ролі страшка для незгодних і інакомислячих, отруюючи атмосферу всередині країни до нестерпності та примушуючи всіх, хто виступає з критикою влади, або емігрувати, або зникнути з публічного простору, піти у внутрішню еміграцію. По-друге, на їх тлі влада виглядає мало не гуманною. Той же корисний відморозок Жириновський, закликаючи бомбити Київ і Вашингтон, тим самим просить світ підтримати Путіна для того, щоб до влади не прийшов такий відморозок як Жириновський.

Про що шепотілися Путін із Кадировим? Схоже, ділили країну, домовлялися про те, кому з громадян Росії підручні Кадирова можуть відтинати голови, а кого повинні труїти "Новачком" підручні Путіна.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі