Токаєв шукає докази "терористичної атаки", якої не було

Йому треба чимось виправдати війська ОДКБ у Казахстані

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на онлайн-зустрічі з лідерами країн ОДКБ заявив, що "терористи", котрі нібито організували спробу перевороту, "забирали тіла вбитих товаришів з вулиць і вламувались до моргів" також задля викрадення тіл і "замітання слідів". Це "звичайна практика для терористів", за словами Токаєва. "Додаткові докази терористичної агресії" Токаєв пообіцяв надати "пізніше". Поки ж є тільки відео "зізнання" киргизького джазмена, котрого вже випустили під тиском Киргизстану.

З доказами в Токаєва дійсно складно: Киргизстан офіційно заявив, що ніяких масових чи не дуже масових перетинів кордону з боку Казахстану не було – тобто, ніякі "терористи" не тікали після атаки. Ні трупів, ні поранених, ні захоплених "терористів". Жоден з озвучених 20 000 не впіймався! Фаховість епічного рівня, навіть американським командос не снилось таке ідеальне замітання слідів.

Навіть американським командос не снилось таке ідеальне замітання слідів

Але ж виправдовувати війська ОДКБ (читайте Росії) на території суверенної держави чимось треба. Бо формальною причиною їх введення була якраз "масова терористична атака". Котрої, очевидно, не було.

Тому вже пишуть про "призначення терористами" всіх, кого виловлювали після настання комендантської години. Із оперативним винесенням вироків на пожиттєве ув'язнення. Також почали з'являтись відомості про "раптове самогубство": для початку поліцейських. А там, може, і чиновників, які могли дізнатись щось зайве про фантомну "терористичну атаку", її організаторів та виконавців.

Але головне, що війська РФ вже там.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі