Кулеба одним твітом зірвав плани Кремля

Україна нагадала Заходу, що нині стоїть на терезах

31 грудня 2021 року Дмитро Кулеба прибив свій твіт до дверей Білого Дому у Вашингтоні, округ Колумбія: "Україна вже майже вісім років захищається від російської агресії, що триває. Попри те, що не є членом НАТО. Ми здатні захищатися. Якщо Захід похитнеться та обере умиротворення, ми все одно будемо захищати себе, своє право на існування і власне майбутнє".

Він зробив це напередодні запланованого дзвінка Байдена Зеленському, - пише Андрій Піонтковський для Каспаров.Ru.

Після витоків із різних джерел про результати бесіди Байдена і Путіна 30 грудня став зрозумілим характер наміченої американським президентом розмови із Зеленським:

"Я зробив для вас велику справу, Володимире. Здається, мені вдалося запобігти масштабному вторгненню Путіна в Україну. Але й ви повинні зробити частину своєї роботи. Поцілуйте лиходію ручку і погодьтеся на його інтерпретацію Мінських угод. Так, так. І на особливий статус ОРДЛО, і на "формулу Штайнмаєра", і на вибори під контролем окупантів. Зрештою, йдеться лише про degree of autonomy однієї з українських провінцій. Ми з вами не можемо наражати людство на ризик світової війни з такого незначного приводу. Американський виборець нас не зрозуміє".

Для Путіна легітимація в українському правовому та політичному полі його військово-терористичного плацдарму ОРДЛО – це найвірніший і у всіх сенсах найменш витратний спосіб знищення Української держави

Ні, це не свідома зрада і appeasement. Насамперед це дійсне майже поголовне нерозуміння американськими політиками причини маніакальної зацикленості Путіна на Мінських угодах. Ще в Женеві він змусив Байдена публічно промимрити щось позитивне про "Мінськ". З того часу кожного американця, який приїжджав до Москви, змушували кров'ю розписуватись у вірності МУ. Нарешті після лоботомії по відеозв'язку Байден вивчив такі слова як "особливий статус" і "Штайнмаєр". Для Путіна легітимація в українському правовому та політичному полі його військово-терористичного плацдарму ОРДЛО – це найвірніший і у всіх сенсах найменш витратний спосіб знищення Української держави.

Спрацьовує і характерна для сучасної генерації "лідерів вільного світу" тенденція уникнення відповідальності та прийняття складних і непопулярних рішень. Багато хто у Вашингтоні, навіть симпатизуючи Україні, зітхнув би з полегшенням, якби 2 січня Зеленський прислухався до умовлянь Байдена. Вся відповідальність за майбутнє лежала б виключно на ньому. Не можуть американці бути більш проукраїнськими, ніж самі українці.

Але цього вже не станеться ніколи. Попереджувальний демарш Кулеби адресований не лише Вашингтону, а й групі впливу Кремля в Офісі президента України. Ці люди провели майже весь 2021 рік у тіні, але їх активізували з Кремля останнім часом. Зіпсутий ними документ з лицемірним заголовком "10 кроків до миру" містить ті самі теги ("Штайнмаєр", "особливий статус", "вибори"), які Путін змусив вивчити старого Байдена.

Уся класична блатна істерика Кремлябула затіяна для того, щоб приєднати Байдена до їхнього тиску на Україну та змусити її капітулювати

Уся класична блатна істерика Кремля (ми на краю, до нас 5 хвилин льоту, нам нікуди відступати, ми всіх порвемо) була затіяна для того, щоб приєднати Байдена до їхнього тиску на Україну та змусити її капітулювати.

Одним твітом Кулеба зірвав плани Кремля та його агентури у Києві та Вашингтоні. У понеділок Конгрес США повертається з різдвяних канікул, і він сприйме відповіді Кулеби 31 грудня та Зеленського 2 січня не як відчайдушне прохання про допомогу. А як нагадування від впевненої в собі України Заходу, який майже пішов на пенсію, що нині стоїть на терезах і що відбувається.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі