Зеленський вирішив купити народну любов. Це може закінчитися пеклом

Вільні ресурси треба вкладати у безпеку і розвиток держави, а не в подачки

Зеленський переходить на етап "Чавес". Коли народну любов не можеш заслужити, її треба купити.

Виступ президента порівнювали з часами совкового "застою". Воно й справді місцями нагадувало Туркменістан. Але запровадження економічного паспорта у нашому випадку є радше інструментом латиноамериканського соціалізму, коли спочатку усе всім, а потім нікому нічого. Венесуела яскравий приклад. Чавеса боготворили за безкоштовний бензин для усіх і халявні холодильники у кожну хату. Окрім того, Чавес був запровадив безумовний річний базовий дохід громадянам. Зеленський робить майже те саме, обіцяючи кожному неповнолітньому українцю виплати за рахунок ренти від надр.

Напевно, УЗеленського скажуть, що брали за приклад Норвегію. Вибачте, але у нашому випадку - це Венесуела. Бавитися у безумовний дохід можуть лише суперрозвинуті і суперстабільні країни. Хоча навіть й у їхніх випадках халявні доходи - це дуже сумнівна практика з непердбачуваними наслідками.

Халявні доходи - це дуже сумнівна практика з непердбачуваними наслідками

Рай за Чавеса закінчився пеклом після нього. Безкоштовне пальне закінчилося кількаденними чергами на АЗС. Доходи в 1$ на місяць є звичним явищем для абсолютної більшості громадян. Звичайний шоколад для малих венесуельців став просто недосяжною розкішшю. В країні проблеми навіть не з їжею, а зі звичайною питною водою.

У багатій на надра Венесуелі усе це сталося тільки тому, що один безумець вирішив купити народну любов.

У випадку України будь-які вільні ресурси треба вкладати у безпеку і розвиток держави, а не в подачки людям.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі