Петраков визнав свої помилки

Він заслужив на повноцінний контракт

Результат у матчі проти Боснії прийшов завдяки здоровому глузду. Кожна розумна людина може визнавати свої помилки. Петраков вчасно зміг перебудуватися. Тренер дійшов до висновку: є якісні гравці, але їх кількість обмежена. Потрібно виходити із кадрових можливостей збірної. Не може бути такого, щоб топовий футболіст не грав, бо схема не підходить. Петраков прийшов до того, що потрібно підлаштовувати схему під наявних гравців, які можуть приносити результат. Тому проти Боснії з точки зору якості вийшла команда, яка може вирішити долю матчу.



Петраков багато років працював в юнацькому футболі. На такому рівні кількість помічників у штабі менша. Тренеру доводиться самому знаходити засоби, як підлаштовувати гру під виконавців, працювати над тактикою. В національній збірній таких спеціалістів більше. Є аналітики, які можуть розкласти різні варіанти побудови гри. Тому схему адаптували. Хоча були недопрацювання на полі, схему ще не допрацювали до кінця. 



Футболісти можуть самі сказати тренеру: "Дайте нам імпровізацію, ми вирішимо"

В зрілих та сформованих командах існують амбіції в самих гравців. Футболісти можуть самі сказати тренеру: "Дайте нам імпровізацію, ми вирішимо". Суперник - не Італія чи Франція, а тільки Боснія. Зрозуміло, що були певні схеми виходу з оборони, позиційного захисту, але багато вирішується також в імпровізації. Цим можна пояснити кількість браку. Плюс погана якість поля.

Мені сподобався початок гри проти Боснії. Після втрати моментів психологічно стало важко. Виник певний стопор, почався мандраж. Стало боязко за кожну помилку. Це завершилося моментом біля наших воріт наприкінці першого тайму, коли врятував збірну Георгій Бущан. Нічого, впоралися. Друга половина була не без долі талану. Але перемогли заслужено.

Шапаренко і Довбик посилили гру

Важливо, що заміни були вчасними. Не було фізичного спаду у другому таймі. Петраков знімав втомлених гравців та випускав свіжих футболістів. Це дало можливість тримати темп гри та не дати можливості переломити хід зустрічі супернику. Шапаренко і Довбик посилили гру.



Результат Петраков дав. Тому заслужив повноцінний контракт. Зміг визнати свої помилки, чесно ставиться до роботи. Поява Реброва у збірній залежатиме від того, що далі покаже нинішній тренер.

Щодо стикових матчів. Італія та Португалія – фаворити, але якщо не потрапили на мундіаль напряму, мають проблеми. Швеція, Польща, Вельс – команди нашого рівня. Хотів би Шотландію – там шанси України мені здаються вищими.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі