Росія отримала два щигля по носі від України

Путінський режим приречений на загибель

Днями путінський режим отримав два щигля по носі. Не смертельно, але принизливо. А оскільки в путінській недоімперії головна справа — понти, то щиглі по імперському носу відгукуються вкрай болісно в усьому імперському організмі.

Перший щиголь прилетів з Нідерландів: апеляційний суд в Амстердамі ухвалив рішення повернути експонати виставки скіфського золота з кримських музеїв Україні.

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов назвав рішення "рейдерським захопленням". Він виклав позицію, яку можна вважати позицією Росії: "Скіфське золото знайдене у кримській землі, де воно пролежало багато сотень років, ці цінності є невід'ємною частиною історичної та культурної спадщини Криму, надбанням усіх кримчан".

Марія Захарова очікувано назвала голландське рішення неправосудним та заявила, що воно "перекреслює амбіції Гааги стати юридичною столицею". Те, що Гаага та Амстердам — це різні міста офіційному представникові російського МЗС, мабуть, забули повідомити.

Володимир Зеленський, звісно, задоволений рішенням і сповнений оптимізму: "Ми завжди повертаємо своє. Повернули "скіфське золото", повернемо й Крим".

Для голландського суду Крим — окупована територія України, а отже, передавати історичну спадщину до рук окупаційної влади суд не мав жодного шансу

Рішення голландського суду було передбачуваним на 100%. Бо у цій справі право міцно зрослося з політикою. Для голландського суду Крим — окупована територія України, а отже, передавати історичну спадщину до рук окупаційної влади суд не мав жодного шансу. Позиція суду була сформульована гранично лаконічно: "Культурні інтереси держави переважують інтереси музеїв".

Ну а щоб рішення суду в Амстердамі не виглядало суто політичним, Україна підкріпила голландський суд юридично — постановою Міністерства культури про передання музейних предметів на тимчасове зберігання до Національного музею історії України. Тож і з юридичного боку вийшло все гладко.

Певна річ, таке символічне приниження викликало вирування певної субстанції в різних частинах недоімперського організму. Публіцисти і блогери, які страждають на гостру форму патріотизму головного мозку, почали вимагати негайно покарати Нідерланди.

Голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін доручив розібратися із рішенням суду Нідерландів про передання скіфського золота Україні. Голові амстердамського суду, який виніс це рішення, Пауліні Хофмейєр-Рюттен, мабуть, ломиться не менше "десяточки". Тюльпани, мабуть, заборонять.

Путін поки мовчить. Мабуть, пише нову статтю про скіфів і Скіфське царство як початок російської державності

Путін поки мовчить. Мабуть, пише нову статтю про скіфів і Скіфське царство як початок російської державності, спираючись на вірші Блока, який прямо стверджував:

Да, Скифы — мы!

Да, азиаты — мы, —

С раскосыми и жадными очами!

Це може стати початком Нової хронології Путіна. Чим президент Путін гірший за академіка Фоменка?

Якщо в першому приниженні путінської Росії Україна відігравала швидше пасивну роль, то другий щиголь по недоімперському носу Путін отримав безпосередньо від України, фактично від Зеленського.

26 жовтня Україна вперше застосувала проти проросійських сепаратистів на Донбасі турецький бойовий безпілотний літальний апарат "Байрактар". Знищена гаубиця, та сама, з якої нещодавно було зроблено постріл, що вбив українського військовослужбовця.

Голова СК РФ Олександр Бастрикін відреагував стандартним для себе чином: негайно доручив порушити кримінальну справу. Проти кого, поки незрозуміло: проти Ердогана, проти Зеленського, можливо, проти того "Байрактара", який роздовбав гаубицю терористів ДНР, а може й проти всіх дванадцяти "Байрактарів", які перебувають на озброєнні ЗСУ.

Голова СК РФ Олександр Бастрикін доручив порушити кримінальну справу. Проти кого, поки незрозуміло: проти Ердогана, проти Зеленського, можливо, проти того "Байрактара", який роздовбав гаубицю терористів ДНР, а може й проти всіх дванадцяти "Байрактарів", які перебувають на озброєнні ЗСУ

Вирування смердючої субстанції, що ще не вщухло після втрати золота скіфів, продовжилося з новою силою, відгукнувшись на образу, завдану рідній гаубиці ворожим безпілотником.

Ведучий, а тепер уже й депутат Попов відкрив свою сімейну програму "60 хвилин" гнівним вигуком: "Наші брати вже зовсім "оборзели"!" Усю програму обговорювали різні плани помсти Україні.

Генерал Бужинський заявив, що "Україну треба посадити на голодну пайку". Депутат Затулін обрушився з критикою на генерала Бужинського — дорікнувши йому тим, що той пропонує якісь санкції, тоді як він як військова людина мав запропонувати якесь люте покарання. Одним словом, "від нього добрі люди кровопролиття чекали, а він чижика з'їв". Сам Затулін запропонував кілька версій покарання України: від завдання по території сусідньої країни масованого удару з метою знищення всіх "Байрактарів" до озброєння новітньою зброєю армій Абхазії та Південної Осетії з їх подальшим нацьковуванням на Україну.

Одна пошкоджена гаубиця — це не той результат, який можна сприйняти як значну вікторію. Це дійсно символічний акт, демонстрація того, що українська армія здатна протистояти терористам, використовуючи озброєння ХХІ століття.

За турецькі "Байрактари" відповіли турецькі мандарини

Як і чим Росія відповість Україні, поки незрозуміло. Путін поки мовчить, набирає повітря для відповіді. Незрозуміло, що робити з Ердоганом, який продав Україні ті безпілотники, які допомогли армії Азербайджану розгромити армію Вірменії. Зважаючи на все, немає у Путіна методів проти Реджепа Ердогана. А втім, як ні, коли є! За турецькі "Байрактари" відповіли турецькі мандарини. "Роспотребнадзор" раптово згадав, що всі вони виключно отруйні й заборонив їх ввезення до Росії. І сталося це — ви сміятиметеся — одразу після того як турецький безпілотник образив деенерівську гаубицю.

Тут, щоправда, є деякі питання до Путіна з Лавровим. Зрозуміло, що ринок зброї побудований на цинізмі, але невже не можна було використати безліч спільних тем, які пов'язують ердоганівську Туреччину з путінською Росією, щоб не допустити продажу такої ефективної зброї Україні, проти якої Путін веде війну?

Ці запитання могли б поставити прихильники зміцнення імперії, якби у фашистській державі, побудованій Путіним, диктатору та його найближчому оточенню можна було б ставити безсторонні запитання. Утім, добре, що цей режим сам обрубав усі канали комунікації, що прирікає його на постійні помилки та загальну неадекватність і, зрештою, робить неминучою його загибель.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі