Проплачені пельки Путіна схиляють Україну до прямих закупок у Газпрому

Кремль прагне повернути важіль тиску на Київ

Осінь. Газовий шторм у Європі. Підвищення цін на комуналку. І знову у медіа вилазять прокремлівські пропагандисти з месиджем: "Із 2014 року Україна завжди купувала російський газ, а все інше - обман".

Проплачені пельки Путіна в Україні завжди несуть в маси маніпуляції, у яких лише маленька частка правди. Для того, щоб легітимувати значно більшу брехню.

Що ж нас має цікавити насправді.

Важливим є лише те, де і на яких умовах ми купуємо газ

Перше і основне. Важливим є лише те, де і на яких умовах ми купуємо газ. З початком війни Україна припинила купувати його у "Газпрому" і Кремль втратив можливість безпосереднього газово-політичного тиску. Ми почали купувати газ у більш прогнозованих постачальників з Європи, для яких він є винятково товаром, а не політичною дубинкою. Якби ми продовжували купувати у "Газпрому", повірте, що війна б давно закінчилася, а ми б усі вже роками були гражданамі Росії або "української Білорусі".

Якби ми продовжували купувати у "Газпрому", війна б давно закінчилася, а ми б усі вже роками були гражданамі Росії або "української Білорусі"

Друге. Частка російського газу на європейському ринку становить 30-40%. Тож умовно така ж частка російського газу може надходити до нас з Європи. Але нас абсолютно не повинно турбувати, який газ, а де і в кого його куплено. Ну і навіть якщо 30% чи 40% газу з Європи є умовно російським, то це не дає підстав стверджувати, що весь куплений газ є російського походження. Бо 30-40% - це не 100% і навіть не половина.

Якщо будь-хто з політиків, експертів чи інших медійних персонажів задвигає тезу про "ми все одно споживаємо російський газ", знайте, що зараз його ротом говорить Путін. Їхнє завдання: схилити Україну до прямих закупок газу у "Газпрому", а не у Європі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі