Наступником Путіна буде новий Брежнєв

Російські чиновники і бізнесмени втомилися від страху

Один російський опозиційний політик сказав недавно, що чиновники і бізнесмени бояться "нічного стукоту в двері" не менше, ніж опозиціонери і садять їх частіше. У Росії жити - ходити під статтею. У будь-який момент чекісти можуть зжерти будь-якого успішного бізнесмена, мера, губернатора.

Нова номенклатура шалено втомилася від страху. Набридли їй періодичні військові тривоги і мобілізації, санкції і контрсанкції. Мріє вона про одне - не тільки сите, але і спокійне життя.

Зараз поновилися розмови про потенційного наступника Путіна. Колективний вибір номенклатури очевидний. Це повинен бути новий Брежнєв, який приборкає чекістів, почне розрядку, дасть номенклатурі можливість легально збагачуватися і гарантії спокійного життя.

Приборкає чекістів, почне розрядку, дасть номенклатурі можливість легально збагачуватися і гарантії спокійного життя

Хто б не прийшов до влади після Путіна, спочатку замочать колективного Берію, тобто чекістську верхівку. Потім буде деяка лібералізація. А далі номенклатура постарається встановити режим колективного керівництва, типу раннього Брежнєва.

Колективна політична воля правлячого класу - номенклатурний рай без чекістів і революціонерів типу Навального. Путін своєю авантюристичною зовнішньою політикою, а головне опричниною, дістав номенклатуру. Але Навальний для неї - найгірше зло.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі