Зінченко був лідером тільки на словах

Його та Малиновського замінили Ярмоленко і Яремчук

У великих тренерів завжди було одне залізне мірило – якість гри. Від неї треба відштовхуватися. Є якість гри – буде прогрес. Лобановський часто критикував свої команди за переможні матчі, бо бачив недоліки й передбачав проблеми в майбутньому. Якщо команда б'є 15 разів по воротах, з них 5-7 ударів у площину, виграє понад 60% єдиноборств – значить вона прогресує, перебуває на правильному шляху.

Наша збірна завжди балансувала між другим і третім ешелоном європейських команд. До першого ми ніколи не входили. Якщо виростало гарне покоління з Шевченком і Ребровим – вибивалися в лідери другого ешелону. Але частіше звалювалися в третій.

Ми – як артисти Савелій Крамаров чи Броніслав Брондуков. Можемо отримати Оскар за найкращу роль другого плану. Наші лідери – Зінченко й Малиновський – теж артисти другого плану. А от Андрій Ярмоленко й Роман Яремчук – лідери справжні. Ярмоленко був таким у "Динамо", Роман є таким у "Генті". Обоє мають харизму, характер. А Зінченко був лідером лише на словах у першому матчі. Вчора він виконував чорнову роботу, яку робить і в клубі.

Надію на вихід до 1/8 фіналу дає нам слабка Австрія

Надію на вихід до 1/8 фіналу дає нам слабка Австрія. Мусимо виходити з групи. Що буде далі – не знаю. Італія, як можливий суперник, лякає, але лише коли грає вдома. Повезіть цю команду в Баку – і я не впевнений, що вона виблискуватиме.

Завжди кажу: ніколи не порівнюйте себе з іншими людьми чи іншими командами. Бо ви не знаєте стартових умов. Порівнюйте себе тільки з собою. Так от: у порівнянні зі збірною України 2016 року ми додали у тактиці, класі виконавців, "стандартах". Цей чинник дає оптимізм.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі