Успіхом для збірної України буде вихід з групи

Головний фаворит – Франція

Українцям напередодні Євро треба жити реаліями, а не ілюзіями. А реальність така: за 30 років незалежності ми пробилися лише на третій крупний форум. Домашній Євро-2012, де ми були господарями, я не рахую. Фактично лише кожна п'ята спроба була вдалою.

Можливо, порівняння не надто коректне, але дозволю собі озвучити його: наш син самостійно вступив до університету. Байдуже, що в школі вчився на "трійки" й "двійки", але вступні екзамени склав. Чим не привід для радості?

Приводів для песимізму дуже багато: у нашій команді триває зміна поколінь. Перед Кубком світу-2006 ми мали збірну, більшість гравців якої перебували на піку своїх можливостей. Зараз цього немає. Міняється воротарська позиція, крайні захисники, крайні півзахисники. Ще півтора-два роки тому ніхто би не назвав Зінченка чи Малиновського лідерами збірної України, а зараз це факт.

Маємо й причини для оптимізму. Збірна зіграла прекрасні матчі з Сербією й Португалією у відборі до Євро. Має чудову переможну гру з Іспанією й гостьову нічию з Францією. Тобто ми можемо грати проти будь-якого суперника. Останні два матчі зіграли на нуль в захисті, чого давно з нами не траплялося.

Ще півтора-два роки тому ніхто би не назвав Зінченка чи Малиновського лідерами збірної України, а зараз це факт

Ще одна причина для оптимізму – жеребкування в групі. Нідерланди мають великі проблеми з організацією гри. Австрія – нашого рівня. Північна Македонія – об'єктивно слабша за Україну.

Успіхом буде наш вихід із групи. Якщо в світовому рейтингу ми займаємо 24 місце, то в Європі маємо потрапляти в число 16 найкращих. Невихід із групи буде визнано невдачею, останнє місце – провалом.

Головний фаворит цього Євро – збірна Франції. Лише напад цієї команди з Мбаппе, Грізманном та Бензема коштує більше, ніж половина команд-учасників Євро. На Кубку світу-2018 французи бульдозером пройшлися по всіх суперниках. Лише не надто повна концентрація та зневажливе ставлення до суперника можуть завадити чинним чемпіонам світу.

Решта претендентів відомі – збірні Іспанії, Бельгії, Німеччини й Італії. Можуть вистрелити середнячки – збірні Хорватії чи Португалії.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі