Феномен Луческу треба досліджувати

"Шахтар" був би зайвим у фіналі Кубка України

"Динамо" та "Зоря" зіграли один із найкращих фіналів Кубка України за всю історію. Інтрига зберігалася до останнього, були високі швидкості, пресинг, атмосфера на стадіоні. Навіть подумав, що "Шахтар" у цьому поєдинку був би зайвим.

"Динамо" несподівано вразило тактичними моментами – часті "стінки", швидка перепасовка в середині поля - цього раніше не було.

"Зорі" забракло швидких захисників і опорників. Оскільки Іванісеня, Фаворов і Вернидуб не мають високої стартової швидкості, вони змушені були зустрічати киян ближче до власних воріт, щоби не дати розбігтися суперникові. І тому "Зоря" зайве притискалася до своїх воріт.

"Зорі" забракло швидких захисників і опорників

Думаю, колись дослідники назвуть нам причину такого прекрасного воскресіння команди за Луческу. Феномен стався всього лише за рік. Тут не можна вести мову лише про психологію. Мабуть, є комплекс причин.

Я повністю погоджуюся зі словами Скрипника про те, що повернулося старе "Динамо". Те, що було за Лобановського - із вибуховою швидкістю. Те, яке епізодами ми бачили за тренерства Реброва – швидке, мобільне, витривале.

Зберігаю стриманий оптимізм на майбутнє Євро. Маємо чудову лінію півзахисту – Малиновський, Зінченко, Шапаренко. Якщо з'являється така плеяда талантів і до них додається гарний тренер – можна очікувати на успіх.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі