Як приготувати смачні та корисні ліниві вареники

Страва відповідає науковим рекомендаціям щодо здорового харчування

Як би ми не захоплювалися сучасними трендами в харчуванні, ньокками, равіолями, кріспами, наші рідні "ліниві вареники", як і сирники, галушки, вареники і налисники, завжди поза всякими трендами. Вони, як святиня, при згадці про яку завжди стає приємно на душі і смачно у роті, навіть у найбільшого зожніка і гастрофашиста.

Оскільки все, що ми їмо, впливає тим чи іншим чином на роботу організму, чому б не знайти корисний компроміс і не з'їсти улюблену страву?

От дивіться, сьогодні вранці я приготувала ліниві вареники, які відповідають науковим рекомендаціям щодо здорового харчування.

1. Низькоглікемічні (можна навіть тим, у кого є схильність до підвищеного рівня цукру в крові).

2. Клітковинні та пребіотичні (сприяють росту корисних мікроорганізмів у товстому кишечнику, тобто сповільнюють старіння).

3. Білкові, з вмістом незамінних амінокислот.

4. Смачні і дають тривале відчуття насичення.

Додам, що цільнозернове борошно багате не лише клітковиною, але лігнінами, які нормалізують рівень холестерину, а також вітамінами В1 і В6, які необхідні для нормального обміну глюкози, та вітаміном РР, важливим для здоров'я судин.

Технічно все дуже просто: кисломолочний сир + цільнозернове борошно + яйця

Як результат - страви із цільнозернового борошна нормалізують перистальтику кишок, мають легку жовчогінну та антиканцерогенну дію, сприяють виведенню з організму токсичних сполук та радіонуклідів.

Технічно все дуже просто: кисломолочний сир + цільнозернове борошно + яйця.

Замішується достатньо густе тісто, яке трохи липне до рук. Його потрібно розкачати в ковбаску на посипаній цільнозерновим борошном дощечці і порізати на шматочки, кожен з яких обваляти в борошні.

Варити у підсоленій воді. Коли ліниві вареники піднімуться на поверхню, ще пару хвилин поварити.

Можна додати трохи вершкового масла, сметани або 10% густого йогурту. З йогуртом буде менше калорій і пробіотичні корисні бактерії як бонус.

Наші українські страви створювалися століттями, вони давали людям енергію, силу, зберігали здоров'я. Бо готувалися з цілих, необроблених продуктів.

Щоб збагатити таку страву вітаміном С, фітонутрієнтами та нерозчинною клітковиною, додайте салату на тарілку.

Все. Можна спокійно йти в поле косити. Чи орати. Чи буряки полоти. Чи пасти худобу. Ні, вже не потрібно? Тоді порція нехай вміститься на тарілці, а не у великій макітрі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі