Чинити злочини дозволили президентам РФ довічно

Путін тепер непогрішимий і недоторканний, як Бог

Імена російських парламентаріїв Клішаса і Крашеніннікова від частого спільного вживання злилися в одне ціле, а деякі властивості продукту їх життєдіяльності перетворили цю парочку в класичний комедійний дует. Пат і Паташон. Тарапунька і Штепсель. Водії Ларіонов і Кутько з мініатюри про збори на лікеро-горілчаному заводі Жванецького. Клішас і Крашенінніков.

Правда, на відміну від нешкідливих комічних персонажів естради, продукція Клішаса-Крашеніннікова крім сміху здатна завдавати значної шкоди і страждання чималому числу людей. Їх закон про стрімке відбирання дітей у батьків за 24 години загрожує зруйнувати сім'ї в результаті помилки органів опіки. Закон про прирівнювання до екстремізму і тюремні терміни за заклики до порушення територіальної цілісності РФ - це десятки і сотні майбутніх політзеків. Список смішних і злісних текстів Клішаса-Крашеніннікова, які автори, на жаль, наділяють формою законів, доповнився поправками в закон "Про гарантії президенту РФ, який припинив виконання своїх повноваження, і членам його сім'ї".

Президент Російської Федерації, що припинив виконання своїх повноважень, має недоторканність. Він не може бути притягнутий до кримінальної або адміністративної відповідальності, а також затриманий, заарештований, підданий обшуку, допиту або особистому огляду

Тепер стаття 3 цього закону виглядає так: "Президент Російської Федерації, що припинив виконання своїх повноважень, має недоторканність. Він не може бути притягнутий до кримінальної або адміністративної відповідальності, а також затриманий, заарештований, підданий обшуку, допиту або особистому огляду".

Досі колишнього президента не можна було карати "за діяння, вчинені ним у період виконання повноважень президента". Тепер президент РФ, який відбув термін може абсолютно спокійно продовжувати здійснювати кримінальні злочини. Ну, щоб у людини не було стресу від різкої зміни способу життя.

Крім того, комічний дует "Клішас-Крашенінніков" навічно прибиває недоторканність до президентського тіла. Ось дивіться самі і спробуйте віддерти.

Якщо раніше процедура позбавлення недоторканності колишнього президента ініціювалася Слідчим комітетом, то тепер Держдума повинна звинуватити його в державній зраді або скоєнні іншого тяжкого злочину, Верховний суд повинен держзраду підтвердити, Рада Федерації вердикт затвердити, а Конституційний суд повинен зробити висновок, що встановлений порядок висунення звинувачення дотриманий.

Тобто, віддерти недоторканність від колишнього президента РФ немає ніякої можливості. На відміну від президентів інших країн, яких заарештовують і судять.

У Франції колишнього президента Ніколя Саркозі судять за звинуваченням у корупції, а колишній президент Жак Ширак отримав два роки умовно за незаконне витрачання міської скарбниці, перебуваючи на посаді мера Парижа.

Колишнього президента Киргизстану Атамбаєва тільки що випустили з в'язниці в результаті чергового державного перевороту.

Роберта Кочаряна, колишнього президента Вірменії, судили за повалення державного ладу і хабар.

Колишній президент Єгипту Мухаммед Мурсі помер під час слідства у своїй кримінальній справі.

Пак Кин Хе, колишній президент Південної Кореї, отримала за корупцію 25 років в'язниці.

У Бразилії судили трьох колишніх президентів: Мішеля Темера, Ділму Русеф і Ліуса Інасіу Лула де Сілва.

Колишній президент України Віктор Янукович заочно засуджений до 13 років позбавлення волі за держзраду і пособництво у веденні агресивної війни

Колишній президент України Віктор Янукович заочно засуджений до 13 років позбавлення волі за держзраду і пособництво у веденні агресивної війни.

Сутінки державної міфології стрімко згущаються на очах останнім часом, наділяють президента РФ сакральністю і непогрішністю. Непогрішність президента РФ принципово відрізняється від католицького догмату про непогрішимість Папи Римського, який був затверджений на Першому Ватиканському соборі 1869 року, де даний догмат після тривалих дебатів був у компромісному варіанті із застереженням "ex cathedra", тобто папа не може помилятися в той момент, коли він знаходиться "при виконанні".

Справжню непогрішність у християн має тільки Бог. У сучасній російській державній міфології такою непогрішністю наділений Путін. Те, що комічний дует "Клішас-Крашенінніков" попутно наділив непогрішністю Дмитра Медведєва, це невеликий недолік. Буває. Тарган, що потрапив випадково в тісто, вважається родзинкою.

Путін напевно часто переглядає відео з останніми хвилинами життя Муаммара Каддафі і добре розуміє, що проти держака від лопати не рятує жоден закон

Спроби побачити за горами законодавчої "соломки" типу законів про довічне сенаторство і довічну недоторканність президента намір Путіна кинути Росію напризволяще мені здаються необгрунтованими. Метушливість холуїв, які прагнуть догодити господареві, не означає, що джерелом цієї метушні є сам господар. Путін напевно часто переглядає відео з останніми хвилинами життя Муаммара Каддафі і добре розуміє, що проти держака від лопати не рятує жоден закон.

Публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі