Як приготувати овочі так, щоб їх обожнювали діти

Страва виходить повністю збалансована

Коли, як не восени, перейти на здоровішу їжу?
 А точніше - збільшити кількість овочів на тарілці.


Особливо це стосується дітей. Більшість овочі ненавидять і мамам доводиться вкотре, зітхаючи, варити пельмені, макарони, пекти оладі, котлети і тому подібне.

На днях моя сестра Леся, яка живе в Італії, поділилася зі мною одним італійським рецептом. Італійці їдять сирим, запікають та варять майже все, що росте. Не лише коренеплоди, але і листя, бадилля, корінці. Принаймні на Сицилії.

Коли вона приготувала запечені овочі, я зрозуміла, як багато в житті втратила.

Такі овочі їстиме кожна дитина, не кажучи про батьків.


Поріжте кабачки, баклажани, цукіни та гарбуз кружальцями по 2 см. Додайте капусту всіх сортів і одну картоплину. Можна ще перець болгарський, м'ясисті помідори. Трохи солите, додаєте пряних трав.

Кожен шматочок вмокаєте у збите виделкою яйце. Після італійці обвалюють їх у суміші сухарів і пармезану. Викладають овочі на змащене оливковою олією деко "черепицею" і в духовку на 150 градусів на годину.

Я упростила і більш оздоровила рецепт: кожен шар овочів присипала сумішшю пармезану і невеликої кількості сухарів (дала лише для "натяку").
Ще додала нарізаного базиліку побільше, поперчила (для дітей не потрібно) і запекла в глиняній каструльці з кришкою.

Вийшла повністю збалансована страва: тут і білки, і клітковина, особливо багато розчинної(коли овочі спечуться), яка живить мікрофлору кишечника та поглинає багато нездорових речовин, і невисока калорійність. Я ще потім додаю свіжої зелені.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі