Найбільша помилка Зеленського – самовпевненість

У політиці так не можна

21 квітня 2019-го Володимир Зеленський виграв президентські перегони. Найбільша його помилка за цей рік – самовпевненість. Після виборів переможцеві було море по коліна – ніякої коаліції нам не треба, всі проблеми вирішимо власними силами. І зараз закон про землю голосується за допомогою двох інших фракцій. Зеленський помилився, коли не захотів ділитися владою від самого початку. В політиці так не можна. Минув рік, і ситуація вже не виглядає настільки райдужною, як на початку каденції.

Його помилки – від недосвідченості. Так буває у будь-якій галузі, коли приходить нова людина із зовсім іншого середовища. Але якщо копнути глибше, то президентство Зеленського - це провина не Володимира Олександровича, а його виборців. Вони свідомо пішли на обрання недосвідченого політика, який пообіцяв поламати існуючу політичну систему "до основания".

Президентство Зеленського - це провина не Володимира Олександровича, а його виборців

Чи став він президентом? В кожного своя суб'єктивна точка зору. Я вважаю, що став. Він зустрічається з багатьма політиками і поки не чути, щоб над ним сміялися. Зеленський не один такий унікум. Американська еліта зовсім не сприймала Трампа перших три роки його перебування при владі. Тільки зараз під загрозою коронавірусу ситуація почала змінюватися. У Зеленського ситуація не настільки категорична. Він був романтиком від політики лише кілька місяців, коли вірив в уряд молодих реформаторів і зростання ВВП на 40% за 5 років. Зараз до влади прийшов більш серйозний і професійний уряд, який змінить ситуацію на краще.

Я вважаю, що Зеленський розвіяв міф про те, що він є людиною Коломойського. Особливо в світлі закону про неповернення Приватбанку.

Чи здатен він на непопулярні кроки? А закон про ринок землі хіба не є свідченням цього? Зеленський діяв жорстко, всупереч громадській думці. У цьому плані за рішучістю він може позмагатися лише із Кучмою. Ні Ющенко, ні Порошенко, ні Янукович і близько біля нього не стоять. Янукович боявся пожертвувати двома-трьома міністрами і спровокував Майдан. Зеленський не боїться кадрових чисток. Він легко позбувся прем'єра Гончарука, прокурора Рябошапку й голову свого Офісу Богдана.

Війна на Донбасі закінчиться за півроку. В Росії банально закінчаться гроші

Чи загрожують нам політична, епідемічна й економічна кризи? Все пізнається в порівнянні. На початку 1990-х була така криза, що нинішню можна назвати дитячою забавою. А на тлі справжньої кризи в Росії, я думаю, що війна на Донбасі закінчиться за півроку. В Росії банально закінчаться гроші.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі