Хацкевич правильно вчинив, поїхавши до Росії

Йому треба підтримувати гарні стосунки з місцевим губернатором

Рішення Олександра Хацкевича про переїзд до Волгограду – правильне. Тренер не повинен сидіти, склавши руки й чекати на запрошення від "Динамо" чи "Шахтаря". Хацкевичу треба перезапустити кар'єру після невдачі у Києві. Це легше в психологічному плані. В новій роботі забуваються попередні негаразди.

На фахівця не тиснутимуть з політичної точки зору. Все-таки він білорус, а не українець. Хоча тут можуть критися певні мінуси: Хацкевича можна назвати повністю українським фахівцем, бо він із 23 років живе в Україні. Навряд чи він зможе запросити гравця з чемпіонату, який добре знає. Сумнівно, що хтось із українців рівня збірної чи кандидата до неї погодиться поїхати в російський Волгоград. Це, звісно, плюс для місцевих гравців.

Навряд чи зможе запросити гравця з українського чемпіонату

Хацкевичу треба якомога швидше вивчити специфіку тамтешнього чемпіонату. Бо в кожному є свої нюанси. В Україні – одні, в Білорусі – інші. В Росії треба мати гарні стосунки не тільки із президентом, а і з губернатором, бо на периферії футбол не в приватних руках, а багато в чому залежний від фінансування державних структур. Тут можуть полюбити футбол і вкидати в нього величезні кошти на рівні найкращих англійських клубів, а потім вмить охолонути й майже повністю припинити фінансування.

Про перспективи Хацкевича в Росії ніхто нічого не може сказати. Матиме успіх із "Ротором" – з'являться пропозиції від більш іменитих клубів. Зокрема, з України. Не вийде – буде ще одна чорна мітка в біографії.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі