Росіяни – спонсори всіх політичних фантазій Путіна

Порахуйте, у скільки кожному з вас обходиться порятунок Асада, Мадуро, а також "русский мир" в Криму і на Донбасі

Поширена фраза "я політикою не цікавлюся" все більше набуває безглуздого характеру. Оскільки путінська політика - це з кожним днем все більше про гроші. Щойно арбітражний суд Москви стягнув з Навального, Фонду боротьби з корупцією і Соболь 88 мільйонів рублів за позовом харчового комбінату "Московський школяр", афілійованого з "кремлівським кухарем" Пригожиним за відеоролик, в якому показали, як пригожинська компанія труїть дітей тухлим м'ясом і консервами з хробаками. До цього "монетизацією протесту" успішно займалися ресторан "Армения", Московський метрополітен, поліція та інші структури, що стягуються з опозиціонерів десятки мільйонів за "збитки" від літніх акцій протесту і за "послуги", надані опозиціонерам у вигляді побиття палицями, катання в автозаках та ін.

Щоб отримати що-небудь від уряду РФ треба бути Сєчіним, або хоча б Дерипаскою. Оператори зв'язку в це коло обраних не входять

Російські оператори зв'язку вирішили взяти приклад з влади. Написали уряду РФ листа з проханням частково компенсувати їм витрати на реалізацію "закону Ярової" (Оператори зв'язку зобов'язані до півроку зберігати всі телефонні розмови, повідомлення, зображення, аудіо, відео користувачів. Передавати їх російським спецслужбам на запит. - gazeta.ua). У чолобитній, яку підписали компанії МТС, Ростелеком, Вымпелком, Мегафон і некомерційна організація "Цифровая экономика", є прохання субсидувати банки для видачі кредитів операторам зв'язку, щоб ті могли закупити обладнання, необхідне для зберігання велетенського масиву інформації відповідно до вимог "закону Ярової".

Правда, на відміну від позовів до опозиціонерів, яким просто блокують рахунки і загрожують відібрати квартири, для того щоб отримати що-небудь від уряду РФ треба бути Сєчіним, або хоча б Дерипаскою. Оператори зв'язку в це коло обраних точно не входять. Тому прес-секретар Мінкомзв'язку Євген Новіков уже відповів нав'язливим зв'язківцям: "Лист отримали, пропозицію вважаємо недоцільною".

Усі без винятку зовнішньополітичні дії Путіна б'ють по гаманцях населення Росії

Витрати МТС на покупку устаткування для реалізації "закону Ярової" складуть 50 млрд рублів, Мегафон витратить "на Ярову" 40 млрд, а Вымпелком - 45 млрд. Неважко здогадатися, що ці гроші візьмуть з кишень користувачів послуг зв'язку. Тобто, з кишень тих самих громадян РФ, які, в кінцевому підсумку, оплачують всі політичні фантазії Путіна і його оточення.

Усі без винятку зовнішньополітичні дії Путіна б'ють по гаманцях населення Росії. Економісти підрахували, що через введені урядом в 2014 році продовольчі контрсанкції російські споживачі щороку втрачають 445 млрд руб. в цінах 2013 року, або близько 3 тис. руб. на людину в рік. Це 4,8% вартості мінімального продовольчого кошика - і відповідне зростання витрат на харчування для тих, хто перебуває за межею бідності. Всупереч сподіванням і запевненням адміністрації президента і уряду РФ, продовольчі контрсанкції не дозволили Росії розвивати сільгоспвиробництво і більшість позицій зі списку санкційних товарів відшкодувати не вдалося. Зате від путінського продуктового ембарго істотно виграли Білорусь, Аргентина, Швейцарія, Уругвай і Чилі.

Через продовольчі контрсанкції російські споживачі щороку втрачають 445 млрд руб.

До депутатських і урядових ініціатив російська популяція ставиться в основному критично, а ось зовнішню політику Путіна схвалює, мовляв, повернув повагу до країни, поставив там їх усіх на місце. Причина такого схвалення - у відсутності розуміння причинно-наслідкового зв'язку між тим, що Путін робить в телевізорі і вмістом гаманця кожного жителя Пермі, Костроми або Омська. Путін оголосив ембарго, а у кожного росіянина з гаманця зникли три тисячі рублів. Національний лідер в Сочі прийняв всю Африку і подарував місцевим царькам $20 млрд - перерахуйте свої гроші і оціните пропажу. Порахуйте, у скільки кожному з вас обходиться порятунок Асада, Мадуро, а також "русский мир" в Криму, на Донбасі та вся ця божевільна інформаційна війна, яку за рахунок росіян ведуть Симоньян і Соловйов з Кисельовим.

Гасло "Путін - злодій!" сьогодні скандують десятки, в кращому випадку сотні тисяч. Оскільки предметом розслідувань як правило є розміри незаконно нажитого. Ці розміри вражають і викликають праведний гнів у кількох відсотків населення, що володіють загостреним почуттям справедливості. Ситуація зміниться, коли люди почнуть розуміти, що жертви крадіжки саме вони, а крадіжкою є вся політика Путіна, і внутрішня, і зовнішня.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі