Путін наступив на чергові радянські граблі

Попереду новий 1991 рік

Путін з маніакальною завзятістю наступив уже майже на всі старі радянські граблі. Звичайно ж і екзотичні африканські не зміг оминути. Свобода Африки тепер знову перше питання політичного порядку денного. На неї і 20 млрд боргів, які пробачили африканцям, не шкода. А інтереси російських громадян - знову останні в черзі. Спочатку нагодуємо "наших гвінейських друзів". Це важливіше, ніж ваші вкрадені пенсії і недоплачені зарплати.

Західні експерти скаржаться, що не можуть зрозуміти істинних зовнішньополітичних цілей Путіна, а він всього лише хоче повернути часи своєї молодості, зробити Росію подобою пізнього Радянського Союзу, який знав і любив. Колишні радянські республіки за цим планом повинні поступово повернутися в рідне стійло (що деякі з них і роблять, лише Україна, ось, підкачала); а Росія покликана стати центром власного, правда вже не соціалістичного табору країн-сателітів (і тут на Африку вся надія, Європу щось з Азією так просто не купиш).

Путінська спроба повернення в СРСР в сучасних умовах нездійсненна

Звичайно, путінська спроба повернення в СРСР в сучасних умовах нездійсненна. Росія з її незначною часткою у світовій економіці не стала навіть жалюгідною подобою наддержави, зате отримала весь набір радянських проблем. Ситуація копіює початок 1980-х: на тлі економічного застою країна пустилася в руйнівну гонку озброєнь і локальні воєнні авантюри, активно вкладається в своїх маріонеток у всьому світі, а населення зубожіє і глухо нарікає: "Весь світ, є...ь мій рот, годуємо! Арабів чорно... і тих годуємо! " (Василь Аксьонов).

У нульові Росія хвацько пролетіла ситі радянські 1970-ті й почала потім власну холодну війну, "Афган" і ракетну гонку з США. В результаті цього почалося істотне падіння рівня життя, що викликало зростання невдоволення населення. Попереду новий 1991-й рік?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі