Пошук компромісу з Росією – визнання нашої поразки

Виглядає так, ніби ми вчинили агресію проти когось, а тепер маємо виторгувати варіант м'якшого покарання за свій злочин

Роками проблемою проблем усіх дискусій з багатьма колегами про майбутнє Донбасу є самооблуда багатьох, що ми повинні шукати компроміс, щоб нас зрозумів світ.

Мене завжди дивує такий підхід. Виглядає так, ніби ми вчинили агресію проти когось, а тепер маємо виторгувати варіант м'якшого покарання за свій злочин.

Весь цей дискурс про компроміс, "який би влаштував всіх учасників процесу" - це якесь самопокарання, невизнана згода на те, що ми не жертва, а винуватець, або ж непублічне визнання нашої поразки. Чим тоді ці люди, які шукають "формулу компромісу для всіх" відрізняються від представника "Слуги народу", який каже, що ми повинні йти на поступки, бо російські танки на нашій території, а не наші на їхній? Ця репліка "слуги", до речі, обурила і тих моїх знайомих, хто шукає компромісу, бо нас "не зрозуміє світ". Хоча цей "слуга" фактично стоїть на їхній позиції - що ми повинні вигадати якесь компромісне покарання для себе.

Ламати голову над компромісним покаранням має той, хто вчинив злочин або програв

Ламати голову над компромісним покаранням має той, хто вчинив злочин або програв. Ми ні не вчиняли злочину, ні не програли. Наша мета - зміцнення суверенітету і відновлення територіальної цілісності. Саме в такій послідовності. Доти, доки ми не можемо відновити територіальну цілісність на своїх умовах, відповідно до Закону України від 18 січня 2018 року і міжнародного права повну відповідальність за життєдіяльність окупованих територій несе Росія. Це відбувається безстроково, до моменту звільнення цих територій. Тим часом, ми зміцнюємося зсередини і будуємо сильну Україну.

Хтось з опонентів у таких дискусія включає останній аргумент: тоді за наші вибрики з Росії знімуть санкції. Відповідаю. Після принизливого компромісу з Росією з неї також негайно знімуть санкції. Тоді ми отримаємо таке ж зняття санкцій, тільки ще помножене на нашу руйнівну поразку. І це також ущербна логіка - погоджуватися на прив'язку санкцій проти Росії до компромісів з боку України. Санкції проти Росії мають бути прив'язані до її злочину та його наслідків.

Не треба нічого вигадувати на свою голову. Варто просто твердо стояти на фактах та їхній оцінці міжнародним правом. Наша позиція бездоганна, бо правда на нашому боці.

Ну і пам'ятаймо: хто ясно мислить, той точно формулює.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі