Проти шамана – каральна психіатрія, проти опозиції – фінансове удушення

Путін використовує стару радянську формулу

У СРСР влада вважала, що антирадянщиком може бути або шпигун, або божевільний. Бо не може ж нормальна радянська людина бути проти радянської влади і не розуміти, що вчення Маркса всесильне, тому що воно вірне.

У путінській Росії немає ніякої ідеології як виразного образу майбутнього, але є ідея, що "Росія - це Путін, а Путін - це Росія". Тому за 20 років свого існування путінізм прийшов до старої радянської формули: хто проти Путіна, той або на Держдеп працює, або з глузду з'їхав. Тому Андрій Клімов, голова комісії Ради Федерації по захисту державного суверенітету і запобіганню втручання у внутрішні справи заявляє, що масові заворушення перед виборами в Москві готували в США, Мін'юст визнав іноземним агентом Фонд боротьби з корупцією Навального, а сувора Якутська психіатрична експертиза визнала шамана Габишева неосудним.

За 20 років свого існування путінізм прийшов до старої радянської формули: хто проти Путіна, той або на Держдеп працює, або з глузду з'їхав

При цьому ніхто чомусь не шукає гроші Держдепу на рахунках глави Мосміськвиборчкому Валентина Горбунова, дії якого багато в чому спровокували хвилю протестів у Москві та інших містах. Ніхто не призначає психіатричну експертизу протоієрею Дмитру Смирнову, який не вірить в існування ВІЛ, вважає закоханість хворобою, яку треба лікувати і готовий особисто збільшити народжуваність в Росії на кілька мільйонів дітей на рік.

У словах і вчинках шамана Олександра Габишева, на відміну від слів і вчинків протоієрея Дмитра Смирнова немає ніяких ознак неосудності. Він уже після свого затримання, звинувачення в екстремізмі і проведення психіатричної експертизи звернувся до Путіна зі словами цілком розумними, хоч і, можливо, дещо наївними.

"Іди, Володимире Володимировичу. Добровільно, - запропонував шаман Габишев президенту Путіну. - Ця відставка буде благо для Росії, для Якутії і для всього світу... Мстити - гріх. Прощення... І тобі, якщо ти добровільно підеш, демону (я вважаю Вас демоном) - прощення... Я буду особисто Вас охороняти, щоб безпека була... Ніякий суд земний не повинен Вас судити, я за цим простежу обов'язково. Вас буде судити сам Бог, Небесний Суд. А як воно відбувається, нам невідомо. Живіть спокійно. І чекайте Суду Небесного". Кінець цитати.

Зауважимо, що опозиціонер Олексій Навальний, як і шаман Олександр Габишев, пропонував дати гарантії безпеки Путіну в разі його мирного відходу з політики...

Але путінський режим не піддається на гуманізм своїх опонентів. Якщо проти шамана Габишева кинули сили каральної психіатрії, то Олексія Навального і його команду вирішили піддати фінансовому удушенню і політичній компрометації.

Якщо проти шамана Габишева кинули сили каральної психіатрії, то Олексія Навального і його команду вирішили піддати фінансовому удушенню і політичній компрометації

Після багатомільйонних позовів від Московського метрополітену, поліції та інших замучених опозицією громадян, а також блокування рахунків всіх пов'язаних з Навальним людей, Фонд боротьби з корупцією внесли в реєстр іноземних агентів. Причиною стало те, що якийсь Роберт Фабіо з Іспанії перевів 139 тис. рублів двома траншами на заблокований рахунок ФБК. Оскільки рахунок заблокований, то команда Навального не змогла повернути ці гроші. Втім, коли ця абсурдність звинувачень заважала диктатурі виносити вироки?

Клеймо "іноземного агента" настільки ж мало може перешкодити Навальному викривати путінських злодіїв і збирати мітинги протесту, як і клеймо "неосудного" може перешкодити шаману Габишеву виступати проти влади Путіна. Реальною перешкодою може стати великий і гучний політичний процес із кримінальними звинуваченнями і багаторічними термінами не випадковим людям, а лідерам протесту. Щойно прокуратура зажадала заарештувати квартиру Навального як забезпечувальний захід за позовом на 5 мільйонів. Не можна виключити, що наступним кроком може стати надання йому "казенної площі" з ґратами на вікнах...

В умовах відсутності в Росії права такий процес може кардинально звузити коридор можливостей не тільки для опозиції, але і для влади. У цьому випадку на місце супротивників насильства, таких як Навальний і Габишев у якості лідерів протесту можуть прийти якісь "якутські і підмосковні партизани", які не зупиняться перед кров'ю, як чужою так і своєю і своїх прихильників. У російської влади є як бенефіціари такого варіанту розвитку подій, так і противники. Хто з них більш впливовий і володіє великими ресурсами стане зрозуміло найближчим часом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі