Всі на Європейську бігом!!! Біля Українського дому: від мови до відставки Януковича

Вчора ввечері Руслан Андрійко, Андрій Іллєнко, я та наші побрати після 18 год прибули до Українського дому. До 21 Свобода зібрала своїх близько 150 людей. Інші партії також підтягувалися. Підходили на нічне чергування і помаранчеві депутати.

Початок вечірнього штурму пішов з двох боків. Менша група хотіла прорватися до стіни Укрдому, щоб звідти починати відтісняти на сходи людей. Кинулися їх блокувати, адже розгін акції означав би її кінець. Відразу поліцаї взялися жорстоко - швидко почали махати кулаками і перший раз використали газ. Однак наша група їх таки зупинила біля стіни Укрдому. Ця частина поліцаїв згодилася відійти на площу. Вона влилася в гущу подій перед входом. Там була основна бійка. В неї включилися Тягнибок, помаранчеві народні депутати, Яценюк, його охорона. Ніхто не відступав. Голіруч пішли на екіперовану ментовню. З частини здерли маски. Тягнибока залили газом. Коли поліцаї видихлися, їхні менти в законі пішли на переговори. Результат - вони відступили.

Далі народ перегрупувався і почали чекати наступного нападу. Біля 2 ночі десь ми підняли червоно-чорний прапор. Один з керівників поліцаїв, Бойко, здається підполковник чи хйз, на мій коментар про нормальність підняття прапора сказав "Я тебя, революционер, когда урою." Ти диви, вже забув, як після 2004 р. такі, як він, бігали по учасникам майдану і просили вибачення. Думають з Януковичем в них буде постійна робота з побиття людей і покривання за гроші очевидно тих же незаконних забудов у Києві.

Далі люди почали лягати спати. По флангам Укрдому всю ніч стояли по 100-150 поліцаїв. Зранку десь о 6 їх поміняли на свіжоспечених поліцаїв. До 9 основна група з десь 300 поліцаїв збіглися з боку вул. Трьохсвятительської. Всю ніч люди були активні - чекали чергового нападу.

До 10 ранку стало ясно, що буде таки наступ. О 10-35 почався штурм з боку згаданої вулиці. це вже було ще жорсткіше. Відразу пішов газ. Відразу. Прес-служба ОЗГ МВС ясно бреше про те, що учасники акції почали газувати. Це так само, як і під ВР 5 червня. Суки, брешуть і не моргають. Валили з балонів одразу до 10 поліцаїв. Коли люди відступили, пішли у хід кийки. Били по голові. Свободівець зі Львова знепритомнів. У чаду газу я тільки побачив, що його чотири людини понесли з епіцентру бою. Поліцаї-провокатори розбили скло-вітрину Укрдому.Людям вдалося виштовхати поліцаїв попри все на певну прийнятну для нас лінію біля лівого кутка Укрдому.

Мене здивував Кличко, який поряд з бійкою роздава коментарі, а потім паралельно нам пішов зі своїми охоронцями.. Коли я відбіг після газової атаки, побачив, що з мого боку залишилося залитих газом тільки 2 шеренги чоловіків. Я кричу Кличку - Підійди, закрий прориви в рядах!, - він на це схвально відповів і пішов далі. Та йомайо, Яценюк пройшов таке посвячення, що запам'ятає, а що у випадку боксера це таке було, агов, дядя??? Я собі от зара пишу і думаю, якби Кличко валився, як депи, як Тягнибок, який переді мною стояв і вдруге повністю був залитий газом, то поліцаї якось би більше були пригнічені своїм теле-кумиром. Тобто ми лупимося, він стоїть - високий і недосяжний для газу. Імідж зіпсує чи що? Скажуть мені - для чого ти на Віталія злишся? Але коли всі стали і тримають натиск, то чого морозитися? Подив, подив... Мене це заторкнуло. Нема ніякого підтексту політичного. Просто треба відповідати своєму званню боксера. Я от книжки завжди читав, а хтось тренувався, я стою супроти, а хтось вздовж.

За хвилин 15 поліцаїв зняли з території. Вони відступили.

Ми знову відстояли. Однак наступні рази будуть серйозніші. Наш успіх залежить від кількості киян і приїжджих протестувальників. Тому досить триндіти на кухнях, всі на Європейську площу!!! Інакше завтра будуть приходити додому і заламувати за коментар в Інтернеті.

Я от також подумав: якщо народ візьме спецзасоби, тіж каски, броньові жилети, кийки, балони, поліцаї навіть кроку не стануть - тіки вже будуть стріляти. Бо у рівному бою вони програють. Серйозно, програють. А чому себе не захищати? Можна. Значить давай народу спецзасоби! Рукопшна перемога їм тоді світить тільки за рахунок кількості. А от це вже питання для нас всіх, чого ми так повільно рухаємося і багато хто досі не на Європлощі.

Коли вже всі відійшли від нападу поліцаїв, ми вирішили поїхати поспати. На вечір на Європлощу, до укрдому! Нас заступили ті, хто приєднався зранку.

Якщо в тексті є помилки, перевіряти їх не буду - вже 14-25!, іду спати. Ранок, коли сонце зайде.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BdmvbKD1Npo#!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі