Щоб бурштин перестали копати, треба заганяти туди війська

Приїхати, топнути ніжкою, позвільняти "поганих" чиновників і призначити "хороших" – це не вирішення проблеми, а піар

Взагалі, щоб зрозуміти всю глибину проблеми копання бурштину, треба уявити себе на місці копача. Я – копач бурштину. До ери бурштину я жив собі у глухому поліському селі. Перспектив нема. Роботи нема. Доріг, зв'язку, інфраструктури – мінімум. Майбутнє мене і моїх дітей – садити картоплю, збирати жуків і шукати халтуру в дачників на 200 гривень за день.

І тут починається бурштин. Ти легко можеш заробити 100 доларів на день. Якщо ти банальний алкаш, ти просто один день робиш і місяць п'єш. Профіт! Якщо ти не алкаш, а серйозна людина, за кілька років копання бурштину в тебе вже нова хата, іномарка, дочка вчиться на платному в КІМО. Теж профіт.

А тепер до тебе приїхав якийсь чорт (Зеленський, Аваков, Порошенко, Яценюк, Гройсман) і сказав, що лавочка закривається. Бери свою лопату і йди копати картоплю і збирать жуків. І привезли два десятки дурачків з автоматами на БТРах. То що ти зробиш тим дурачкам? Повириваєш руки й ноги і викинеш із свого лісу. Бо якщо раніше копать картоплю було ок, то після бурштину це – як їсти білоруські сосиски після прошутто.

Якщо раніше копать картоплю було ок, то після бурштину це – як їсти білоруські сосиски після прошутто

І звичайно, ніяка зміна очільників СБУ і МВС в Житомирській області ні на що не вплине. Щоб бурштин реально перестали копати, треба заганяти в кожен район не менше батальйону солдат із танками, вертольотами, дронами і вводити щось на кшталт окупаційної адміністрації із чиновниками із інших регіонів. І тримати війська в селах років десять, поки всі забудуть, що то за кльовий бізнес на бурштині був.

А приїхати, топнути ніжкою, позвільняти "поганих" чиновників і призначити "хороших" – це не вирішення проблеми, а поганий піар.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі