"Барселоні" треба змінювати почерк і позбуватися залежності від Мессі

Клопп рухає футбол вперед

Англійські фінали в Лізі чемпіонів та Лізі Європи – результат сили тамтешньої прем'єр-ліги. Тренерська робота, менеджерські рішення і сила гравців - не єдині причини успіху англійських команд у Європі. Їхній успіх також продукт конкурентноздатного чемпіонату і фінансового розвитку. Без якісного та сильного внутрішнього змагання – годі сподіватися на результати і розвиток гравців.

Одна з причин, чому "Ліверпуль" пройшов "Барселону" - ера команд, які володіють м'ячем, завершилася. Це підтвердив останній Кубок світу. Від такої побудови гри варто відходити. "Барселоні" треба змінювати власний почерк. Не менше важливий факт - командний вид спорту тому і називається командним, що гра не може залежати від одного гравця. Залежність "Барселони" від Мессі величезна. Якщо в аргентинця не йде гра, або супернику вдалося його стримати, гра "Барси" відразу зникає.

"Барселоні" треба змінювати власний почерк

Також потрібно звернути увагу на постать керманича "Барселони" Ернесто Вальверде. Для команди такого рівня важливо мати тренера, який буде ефективним не тільки в моменти, коли гра йде, але і коли виникають проблеми. Триматиме дисципліну на високому рівні, матиме великий авторитет в команді. У "Барселоні" багато зірок. Вальверде не зміг достукатися до гравців, які занадто самовпевнені, титуловані. Можливо, варто серйозно змінювати склад на наступний сезон, не звертаючи увагу на імена гравців. Інший варіант - змінити тренера.

Запорука успіху "Ліверпуля" - харизматичний головний тренер Клопп і його чітке бачення розвитку команди. Клопп - не статист, який вирішує повсякденні проблеми, а рушійна сила розвитку футболу. У нього сформувався власний почерк. Великою заслугою німецького тренера є добір тренерської команди однодумців.

У іншій парі "Аякс" мав виходити у фінал. Але в останні п'ять хвилин один із лідерів амстердамців Тадич тричі втрачає м'яч в середині поля, зловживаючи індивідуальною грою. Це говорить про бажання забивати м'ячі. Але тоді важко розраховувати на трофеї. Останні хвилин - вирішальні. Концентрація команди має бути максимальною. Але захисники "Аякса" почали помилятися. Можливо, проблема в молодості та відсутності досвіду.

Гравці "Аякса" більше думали про власне майбутнє, контракти, ніж про вихід у фінал

Склалося враження, що гравці "Аякса" більше думали про власне майбутнє, контракти, ніж про вихід у фінал. Кожен хотів себе проявити додатково із найкращої сторони. Засвітитися важливо для розвитку та величини трансферу, але виграти турніри так не можна.

Почеттіно та "Тоттенхем" доповнюють один одного. Тренеру варто задуматися над підвищенням. З "шпорами" він досяг багато. Час рухатися вперед.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі