Хацкевича не варто змінювати, навіть якщо "Динамо" програє Кубок

В Україні знайти тренера з вищим рівнем буде вкрай важко

Завжди після національних матчів "Динамо" і "Шахтар" демонструють не найкращі результати. Причина в тому, що в складі обох команд багато "збірників". Поєднати гравців, які залишилися в клубі, із тими, що були в різних збірних не просто. Хтось зазнав травми, хтось залишився без ігрової практики. Це проблема не тільки наших грандів, а всіх європейських команд, які мають у своєму складі "збірників".

Виходячи із попередніх матчів, перед очною грою в Кубку України "Динамо" має кращий стан. Відчув впевненість в собі та задатки лідера Циганков. Матч проти "Зорі" може стати переломним в його кар'єрі. А от "гірники" в матчі проти "Олександрії" мене зовсім не переконали.

Перед очною грою в Кубку України "Динамо" має кращий стан

Матчі "Динамо" проти "Шахтаря" цікаві останні півтора сезону завдяки протистоянню тренерів. Фонсека завжди важко грає проти Хацкевича. Не думаю, що у неділю від обох тренерів варто чекати чогось нового. Кожен уже приблизно знає, якою буде гра та чого очікувати від суперника. "Динамо" більше діятиме від оборони, застосовуючи високий пресинг, а "Шахтар" намагатиметься диктувати свій футбол.

Не думаю, що "гірники" матимуть перевагу, враховуючи, що матч проходить в Харкові. Стадіон "Металіст" тільки формально є домашнім для команди Фонсеки. Не секрет, що обидві команди живуть та тренуються в Києві. "Динамо" в минулому сезоні двічі перемагало "Шахтар" саме в Харкові. Місцеві вболівальники, скоріше, прийдуть подивитися якісний футбол, ніж підтримувати якусь із команд. Головне, щоб судді були готові до такого непростого матчу, не "перегоріли".

Місцеві вболівальники, скоріше, прийдуть подивитися якісний футбол, ніж підтримувати якусь із команд

Шанси "Динамо" на чемпіонство не великі. Відіграти 7 очок за 9 турів навіть при двох очних матчах проти "Шахтаря" буде непросто. Тому Кубок для киян матиме велике значення. Навіть якщо не вийде здобути цей трофей, не варто вдаватися до крайнощів.

Хацкевич, можливо, не досяг результату. Але він провів перебудову в команді. З'явилося чимало молодих талановитих гравців, які розвивають. Я б порівняв роботу Олександра Миколайовича із тим, що було за часів Газзаєва. Тоді до команди увійшло багато молодих гравців, які з часом стали лідерами та принесли багато користі клубу.

В Україні знайти тренера з вищим рівнем, ніж у Хацкевича, буде вкрай важко для Ігоря Суркіса. Сто разів варто буде подумати перед прийняттям рішення.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі