Кремль боїться, що в Україні почнеться нормальне європейське життя

Росія спробує вирвати ситуацію з-під контролю

Ніякої тактики і стратегії у Путіна щодо майбутнього президента як Порошенка, так і Зеленського, немає. Крім спроб всюди, де можна - перешкодити.

Порядок денний суто негативний. Адже найстрашніше, що може трапитися в Україні, в очах кремлівського начальства, це якщо там щось вдасться. Ось росте економіка на 3,5% - це дуже сумно для Кремля, бо російська економіка зростає повільніше. Пройшли чесні і конкурентні вибори - це дуже сумно, тому що в Росії таких виборів не буває, - пише Дмитро Орєшкін для "Обозреватель".

Найстрашніше, що може трапитися в Україні, в очах кремлівського начальства, це якщо там щось вдасться

Якщо Порошенко програє, це створить відчуття особистого задоволення, адже він вже дуже набрид Кремлю. Порошенко досить ефективно проводить державну політику в Україні, в усякому разі, не дозволив розширитися зоні військового конфлікту, домігся томосу, безвізу і схоже, проводить досить адекватні реформи. Тому якщо він програє, це звичайно, буде приємно з точки зору емоційного задоволення для Путіна. Але це знову ж таки буде ознакою того, що в Україні проходять конкурентні вибори. У нас же Путін програти не може.

Як не повернеться ситуація - однаково це буде не добре для російських стратегів і буде дискредитовано в пропагандистському просторі. Це вже і зараз намагаються робити, мовляв, виборів в Україні не було, адже українцям довелося вибирати з 50-ти відтінків сірого. Якась маячня. Порожній струс повітря.

Звичайно, для Кремля приємніше було б, якби програв Порошенко. По-перше, з особистих міркувань, а по-друге, є робоча гіпотеза, що Зеленський молодий і недосвідчений. Не те, що його можна було б перетягнути на свою сторону, на це вони не сподіваються. А можна створити відчуття хаосу, а може, навіть не відчуття, а реальний хаос в Україні, використовуючи досить впливових людей на сході країни. Вирвати ситуацію з-під контролю.

Для Кремля приємніше було б, якби програв Порошенко. По-перше, з особистих міркувань, а по-друге, є робоча гіпотеза, що Зеленський молодий і недосвідчений

Зеленський їм зручний, адже тоді в український акваріум можна запустити когось, хто влаштує бучу. А нічого, крім бучі, в мріях російського керівництва, в Україні не повинно бути. Тому її щосили стимулюють, підтримуючи то крайніх лівих, то вкрай правих - будь-яких людей, які можуть розхитати ситуацію.

У Порошенка в цьому сенсі є досвід, поганий або хороший - не має значення. А у Зеленського такого досвіду немає і в Кремлі думають, що зручніше буде напхати туди якісь дестабілізуючі фактори і таким чином, зіпсувати Україні життя. Далі цієї мрії кремлівські стратеги не йдуть. Приблизно те ж саме, що вони робили в США через втручання у вибори. Когось на когось нацькувати, когось дискредитувати, на когось компромат якийсь вкинути. Лише щоб там не заспокоїлося, і аби там не почалося нормальне європейське життя, якого в Кремлі дуже бояться.

Передруковується з дозволу редакції "Обозреватель"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі