"Шахтар" не має перспектив пройти далі в Лізі Європи

Невдача "Динамо" стане втратою шансу

Матч проти "Айнтрахта" в 1/16 фіналу Ліги Європи тільки підтвердив думку, що "Шахтар" провалив зимове трансферне вікно. Було зрозуміло, що Ракицький піде. Клуб так і не знайшов йому заміну. Там, де тонко, там і рветься. Потрібно було думати над заміною на інших позиціях, а не підписувати футболістів на позиції, де все і так добре.

Степаненко завжди грає на межі фолу. Це сходить йому з рук в чемпіонаті України. В єврокубках відразу починаються проблеми. Клуб рівня "Шахтаря" повинен вивчати суддів. Правила одні, але кожний суддя має свої особливості. Арбітр міг пожаліти Степаненка. Але є правила, яких варто дотримуватися.

Степаненко завжди грає на межі фолу. Це сходить йому з рук в чемпіонаті України. В єврокубках відразу починаються проблеми

"Айнтрахт" мав багато моментів по грі. Якби це була якась інша команда, скажімо, італійська, то просто "засушила" б гру і довела до переможного рахунку. Підопічні Аді Гюттера захотіли вирішити все вже в першому матчі. Тому, маючи на одного гравця більше, активно йшли вперед. Враховуючи обставини гри, нічия 2:2 – хороший результат для "гірників".

Особливих перспектив пройти далі для "Шахтаря" не бачу. Тільки в разі, якщо щось неординарне відбудеться під час матчу 21 лютого. Часу на зміни у "Шахтаря" небагато. Німці все робили швидше і якісніше, ніж донеччани. Доволі сприятливий результат першої гри додасть німецькій команді додаткової впевненості у власних силах.

Відсутність Степаненка не буде такою вагомою, як втрата Кривцова. Альтернативи Матвієнку немає. Микола слабко провів зимову підготовку.

Загальне враження після гри "Динамо" в Греції на чотири із мінусом. Крок за кроком в команді з'являються свої лідери, які можуть брати на себе відповідальність. Важливо, що в гравців з'являється характер. Важко пригадати, коли в єврокубках динамівці забивали в самому кінці гри.

Проблеми в лінії атаки нікуди не поділися. Є запитання по грі воротаря. Центр півзахисту виглядає по-молодіжному. Солідності не вистачає. Новачок Соль поки не вразив.

"Динамо" майже весь матч грало першим номером

Сподобалося, що "Динамо" майже весь матч грало першим номером. Такого пригадати у гостьовій грі – вкрай важко. Молоді футболісти ростуть. Чогось нового у побудові гри я не побачив. Крайні захисники Кендзьора та Миколенко - активно йшли вперед, але надійності в захисті не вистачало.

2:2 в гостьовій грі робить "Динамо" невеликим фаворитом. "Олімпіакос" виглядає не зовсім переконливо. Видно, що в команді є проблеми.

Якщо "Шахтар" пройде далі – це буде героїчною перемогою. А якщо далі не пройде "Динамо" - це буде втратою шансу.

"Динамо" не варто грати, виходячи із рахунку першої гри. Потрібно діяти подалі від своїх воріт, щоб уникнути несподіванок.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі