"Динамо" поки не варто продавати Циганкова

Його роль у збірній може зрости навесні

Віктор Циганков проявив себе яскраво і стабільно в останніх сезонах. Попри молодий вік, показав лідерські якості, зарекомендував себе у колективі. Він віце-капітан "Динамо". Не пригадую, щоб у провідних клубах наскільки молодий гравець мав подібне значення не тільки на футбольному полі, але і поза ним.

Якщо Віктор не повторюватиме помилки Алієва і Мілевського, а сконцентрується виключно на футболі - матиме серйозне майбутнє. Судячи з соціальної активності Циганкова, він проводить багато часу із родиною. Батько теж був професійним футболістом. Тож гравець розуміє цілі у житті та кар'єрі. Підтримка родини допоможе Віктору гармонійно розвиватися.

Динамівці зараз у пошуку власної гри та результату. Тому роль Циганкова не така значна, як здається. Свого часу було багато розмов, що "Динамо" буде важко грати без Ярмоленка. Так, спершу із цим були проблеми, але потім команда звикла. Наприклад, у "Манчестер Сіті" ключову роль займав бельгієць Кевін де Брейне. Здавалося, після його травми команда матиме проблеми. Однак за 2-3 тури вони перебудувалися грати без лідера на середині поля.

Динамівці зараз у пошуку власної гри та результату. Тому роль Циганкова не така значна, як здається

Циганков ще не став знаковим футболістом України. Не став зіркою першої величини. Потрібно хоч декілька сезонів провести на високому, стабільному рівні. Вирішувати долю поєдинків, забивати важливі м'ячі. Поки за плечима у Віктора тільки один календарний рік стабільного футболу без травм. У гравців креативного типу, флангових півзахисників – більше ушкоджень через позицію на полі та постійне протистояння із захисниками.

Роль Циганкова у збірній України зросте навесні. Коноплянка має проблеми із ігровою практикою у "Шальке". Ярмоленко зазнав важкої травми. Обом вже по 29 років. Тому Циганков має всі можливості стати ключовим гравцем для збірної. Якщо восени він більше посилював гру команди, виходячи на зміну, то навесні може отримати місце в стартовому складі.

Я б не применшував рівень нашого чемпіонату. Ми не поступаємося першості Бельгії, Туреччини, Нідерландів. На такому рівні теж можна рости та прогресувати у футбольній майстерності. Сильні чемпіонати навпаки заважають молодим гравцям, їм там менше довіряють.

Якщо "Динамо" хоче серйозних результатів, то поки не варто продавати Циганкова. Потенційні кандидати нібито готові викласти за нього близько 20 млн євро. Але "Динамо" не зможе завдяки цій сумі вирішити глобально жодної проблеми.

Кожен чемпіонат відрізняється. Кожен клуб має свій стиль. Тому важливо, щоб у разі переходу Циганкова до іншої команди, він підходив за стилем новому клубу. В Англії – найсильніший чемпіонат. Там конкурувати важко. На гравців велике навантаження.

Для Циганкова найкращою була б першість Німеччини

Не впевнений, що Віктор зможе претендувати на топ-клуб. Хорошим варіантом були б середняки типу "Евертона". Можливо, для Циганкова найкращою була б першість Німеччини. Там немає значної конкуренції. Можна було б думати про Бельгію чи Нідерланди. Звичайно, про провідні клуби. Але для цих команд сума трансферу Циганкова буде непідйомною.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі