"Ліверпуль" не передбачає атаки. "Гасить пожежі" біля своїх воріт

Команда грає без швидкості

"Ліверпуль" із Юргеном Клоппом останні два сезони грав у романтичний футбол. Ставку робили на розвиток гри. Відбувся баланс між захистом та атакою. Команда виглядала як одне ціле. Але останні декілька місяців у "Ліверпулі" намітилася певна криза.

Проблеми у команді пов'язані із відсутністю Набі Кейта та травмою Джордана Гендерсона. Ці гравці могли передбачити атаки суперника в середині поля, а не просто "гасити пожежі" біля своїх воріт. Зараз цього немає. Важка перемога над "Фулхемом" чи недавній матч проти "Арсеналу" тільки підтверджують ці припущення. Складається враження, що команда грає без швидкості.

"Ліверпуль" видав найкращий старт у історії клубу. Є шанси на підсумкове чемпіонство. Але головна проблема - "Манчестер Сіті" виглядає сильно. Інші - Мауріціо Саррі в "Челсі" швидко зміг все перебудувати після Конте. Прогресує "Арсенал".

Головна проблема – "Манчестер Сіті" виглядає сильно

В Лізі чемпіонів "Ліверпуль" має складну групу із "Парі Сен-Жермен" та "Наполі". Навіть відвертий аутсайдер - "Црвена Звезда" - набирає бали. Клопп має хороші шанси пройти далі. У Парижі можна буде грати в контратаку, якщо футболісти таки покажуть швидкість.

Чи зможе "Ліверпуль" поєднати успішний виступ у чемпіонаті та єврокубках? Усе залежить від багатьох деталей. Але склад у них доволі серйозний. Дозволить грати успішно на два фронти.

"Баварії" та збірній Німеччині найближчим часом може знадобитися новий тренер. Але навряд чи Клопп захоче щось змінювати. Він гармонійно влився до "Ліверпуля".

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі