Військовий досвід України – взірець для Америки

Європа відчуває, що Москва дихає у спину

"Чисте небо-2018" стали найбільшими авіаційними бойовими навчаннями України в пострадянську епоху. Участь взяли повітряні сили США та близько 950 військовослужбовців з восьми країн НАТО і України. Штати надали винищувачі F-15C та F-15D і пускові установки JTAC.

Для іноземних пілотів "Чисте небо-2018" чудова можливість вивчити техніку і тактику, яку росіяни змогли б використати у повітряній війні. Адже Росія також використовує винищувачі Су-27. Та й програми за якими навчаються українські пілоти такі ж, як і в російських.

Програми за якими навчаються українські пілоти такі ж, як і в російських

Хоча американське правління наголошує, що навчання - це не спроба зробити Україну членом НАТО. Навпаки, акцент робили на тому, щоб об'єднати потужності військово-повітряних сил України із силами Альянсу і створити "регіон стабільності" у Східній Європі.

Російська артилерія продовжує гуляти на Донбасі. Москва постійно веде тіньову гру на території України - вбивства, саботажі, кібератаки. На додачу російські військово-морські сили посилили переслідування торгових суден, які прямують до українських портів у Азовському морі. Цей крок - рівнозначний блокаді, впевнено заявляють представники України і НАТО.

Більше 75% українців впевнені: Росія прагне знищити українську державу. Скільки ж згодні з тим, що нормалізація відносин з РФ неможлива, поки Путін перебуває при владі. Такі дані опитувань Центру Разумкова.

Адміністрація Дональда Трампа надала значну підтримку Україні. Особливо наприкінці 2017-го, відмінивши заборону Обами на передачу Україні летальної зброї. З тих пір США доставили 210 протитанкових ракет "Джавелін" разом із 37 пусковими установками (вартістю приблизно $47 млн), а також сучасні снайперські системи.

Співробітники американської поліції приймають участь у навчанні українських колег. ФБР допомагає українській владі у деяких ключових розслідуваннях.

Військовий досвід України для США взірець того, як потрібно вести нетрадиційну війну

Партнерство між США та Україною двостороннє. Військовий досвід України взірець того, як потрібно вести нетрадиційну війну і відбивати атаки з боку таких країн, як Росія і Китай.

Коли у квітні 2014-го почалась війна, Україна змогла відправити на Схід лише 6 тисяч військовослужбовців. Сьогодні ж на Донбасі їх 60 тисяч. І це лише мала частка української армії.

Україна не буде проводити операцію по миттєвому звільненню Донбасу. Вона створює комбіновані війська для поступового припинення російського вторгнення. Одночасно покращує взаємодію з НАТО.

За 4 роки війни Україна зробила з неіснуючої армії могутнє військо. Стала головною перешкодою між Росією та Європою. Польща, Естонія, Латвія та Литва відчувають, що Москва дихає їм у спину.

Один польський дипломат сказав наступне: "Ми хочемо, щоб українські Збройні сили повністю відповідали стандартам НАТО. Хочемо навчатись в українців, бо вони знають і розуміють, як битися з росіянами. Адже роблять це щодня".

Текст скорочено, переклад Gazeta.ua

Оригінал на The Daily Signal

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі