Шевченко повернувся до футболу часів Блохіна та Фоменка

Ярмоленко і Марлос поки заважають одне одному

У багатьох європейських футбольних командах йдуть перебудови. Змінюється покоління гравців, запрошують нових тренерів. Ліга націй – це шанс побачити власні проблеми та виміряти власну силу перед відбором до Євро-2020.

На противагу цьому збірна України - вже зіграна команда. Андрій Шевченко працює самостійно третій рік. Сформувався кістяк збірної. Тому зараз наша збірна переважає своїх конкурентів.

Я б розділив виступ національної команди на дві складові. Порівняно із попереднім відбором прогрес очевидний. Ми не провалюємо окремі матчі. З'явилася стабільність, розуміння власних сильних сторін. Шевченко зміг об'єднати колектив навколо себе, надати гравцям психологічної стійкості.

Але проблеми залишилися. Немає лідера в атаці - футболіста, який би завершував наступальні комбінації. Роман Яремчук поки "мовчить". Виникають проблеми в захисті, особливо на флангах. В останніх матчах багато помиляється Ракицький. Марлос поки повноцінно не знайшов себе у збірній. Його позиція на полі перетинається із зоною дій Ярмоленка. Коли вони грають на інших позиціях – у них не все виходить.

Забиваємо м'ячі завдяки індивідуальній майстерності, а не командним діям

Непокоїть, що у останніх матчах збірна не мала ігрової переваги. Ми забиваємо м'ячі завдяки індивідуальній майстерності, а не командним діям.

Повернулися до того стилю футболу, який приносив успіх за часів Блохіна та Фоменка. Колишній помічник Шевченка іспанець Рауль Ріанчо завдав більше шкоди збірній, ніж приніс користі. Бачимо, що гра у контроль м'яча зумовила кризу збірної Німеччини. Проблеми має Іспанія. Футбол стає раціональнішим.

Руслан Малиновський за три роки в Бельгії суттєво виріс. Свого часу, коли я працював у Вінниці, він приїздив на перегляд. Тоді мав проблеми в "Шахтарі". Одразу впало у вічі: футболіст швидко думає. Його дії спрямовані на конструктив та завершення атак. Малиновський мені нагадує Федеріко Бернардескі із "Ювентуса". Обидва шульги, в них навіть стиль удару схожий. Я тоді не наважився запросити його до команди. Малиновському було 17 років. Грати на рівні дорослих футболістів у першій лізі йому було б важко.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі