Нова географія від Путіна

Росія затіяла першу світову картографічну війну

Покінчивши з історією, Володимир Путін взявся за географію. На засіданні опікунської ради Російського географічного товариства, президент Росії дав доручення географам скласти новий атлас світу. Допомагати географам будуть Росреєстр та Міністерство оборони. Відомство Сергія Шойгу, крім усього іншого, мабуть, контролюватиме просування путінського глобуса по країнах і континентах.

Путін дав доручення географам скласти новий атлас світу

"Сьогодні ми стикаємося із ситуацією, коли російські назви, які давали ще в минулі століття і десятиліття наші дослідники і мандрівники, поступово витісняються з карт світу. Тим самим стирається пам'ять про внесок Росії в вивчення планети і розвиток науки", - пред'явив образу Путін. І заявив, що надалі кривдникам спуску не буде.

Особливо Путіна турбує Антарктида, "де імена, дані першовідкривачами континенту, Лазарєвим та Беллінсгаузеном, майже вийшли з обігу". Зокрема, президент Росії зажадав повернути острову Сміт російську назву - Бородіно, а острів Лівінгстон перехрестити в Смоленськ. Неважливо, що, наприклад, острів Лівінгстон був відкритий англійським капітаном Вільямом Смітом в 1819 році, а наш Беллінсгаузен лише два роки по тому розповів про існування цього острова, і сказав, що його назва Смоленськ. Причому, заради збереження пам'яті про внесок російських мандрівників в освоєння цієї ділянки планети сусідню протоку на всіх картах світу іменують Смоленською.

Президент Росії зажадав повернути острову Сміт російську назву - Бородіно, а острів Лівінгстон перехрестити в Смоленськ

Це все, звичайно, дрібниці. Путін ясно сказав, що Антарктида це тільки початок. Йдеться про виправлення неправильних, антипатріотичних назв по всьому глобусу. Втім, боротьбу з географічної русофобією можна почати з тієї ж Антарктиди. Причому, не розмінюючись на дрібниці. Навіщо нам це ось грецьке "Антарктида", дане до того ж якимось шотландцем Бартолом'ю? Треба відновити первісне ім'я "Крижаного материка", дане Беллінсгаузеном і Лазарєвим.

Тут, правда, є деякі проблеми. Відкриваючи цей ящик Пандори, Путін, можливо, свідомо дав старт відновленню історико-географічної справедливості не тільки по відношенню до ущемлених прав російських мандрівників, але й до географів інших країн і народів.

Не варто дивуватися, якщо на картах, виготовлених в скандинавських країнах, Росія буде називатися "Гардарикі", тобто "країна в'язниць". Греція неодмінно випустить свій глобус, на якому річці Дон повернуть одвічне ім'я - Танаїс, а Дніпру повернуть назву, яку дав Геродот - Борисфен. Італія зажадає перейменувати 8 тисяч міст і річок Європи та Азії відповідно до карт Птоломея - першого картографа планети.

Не варто дивуватися, якщо на картах, виготовлених в скандинавських країнах, Росія буде називатися "Гардарикі", тобто "країна в'язниць"

Втім, перша світова картографічна війна, яку намагається розв'язати Путін, швидше за все, закінчиться, не розпочавшись. Просто тому, що путінська Росія стає все більш ізольованою територією і решті світу за великим рахунком вже все одно, що говорять і як іменують острова, міста і річки ці дивні люди, які терплять диктатуру напівписьменного нікчеми.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі