Кім Чен Ину набридло бути вселенським страховиськом. Замість нього буде Путін

Кореї зближуються, Росія відгороджується

Росія і більшість людства рухаються в протилежних напрямках. Це підтверджують дві події.

Перша - Володимир Путін 25 квітня підписав наказ № 174 "Про затвердження Основ державної прикордонної політики РФ" в якому перерахував, хто і чому загрожує Росії, а також країни, кордони з якими необхідно зміцнювати.

Друга подія - це перший в історії міжкорейський саміт, який відбувся 27 квітня в прикордонному селі Пханмунджом.

"З цього моменту починається нова історія - епоха миру", - написав лідер КНДР Кім Чен Ин у вітальній книзі Будинку миру.

З цього моменту починається нова історія - епоха миру

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін запропонував з'єднати залізниці КНДР і Південної Кореї і пустити швидкісні поїзди.

Вкрай важливу заяву Кім Чен Ин зробив щодо північнокорейських перебіжчиків, яких Пхеньян завжди називав "викраденими громадянами КНДР", в чому традиційно звинувачував Сеул. "Лінія кордону не така й висока, а чим більше людей через неї перейде, тим швидше вона зітреться остаточно", - заявив він. Можливо, це були найважливіші його слова.

І ще. "Ми більше ніколи не перервемо ваш сон", - пообіцяв північнокорейський лідер президенту Південної Кореї. Таким чином він фактично вибачився за те, що в минулому регулярно будив свого колегу ядерними випробуваннями, через які Мун Чже Ін був змушений схоплюватися зранку і скликати екстрене засідання Радбезу ООН.

Кім Чен Ин фактично вибачився за те, що в минулому регулярно будив свого колегу ядерними випробуваннями

Саміт був підготовлений з особливою ретельністю. Перший, ранковий раунд тривав рівно 100 хвилин, ні хвилиною більше. Лідери обох Корей всіляко підкреслювали взаємну повагу і твердий намір до зближення країн. Питання про те, до якої міри буде це зближення, проясниться в найближчому майбутньому.

Не хочеться "вмикати Нострадамуса", але, якщо Кім Чен Ин серйозно говорив про стирання межі, то процес "перетікання" 25 мільйонів північних корейців на південь швидко стане лавиноподібним, що неминуче призведе не до об'єднання двох Корей, а до поглинання Північною Кореєю - Південної. Просто тому, що ніхто з громадян Південної Кореї не захоче жити за стандартами чучхе, а жити, як в Південній Кореї захоче абсолютна більшість громадян КНДР. Відразу, як за таке бажання перестануть вбивати.

Жити, як в Південній Кореї захоче абсолютна більшість громадян КНДР. Відразу, як за таке бажання перестануть вбивати

Цьому ідилічному прогнозу перешкоджає та обставина, що Кім Чен Ин показав себе цілком розсудливим чоловіком, в плани якого явно не входить самогубство. Принаймні, найближчим часом. Саме тому він кидав свої ядерні відра так щоб нікого не вбити, і, тим самим, і не отримати вбивчого удару по собі.

Він прекрасно розуміє, що злиття двох Корей в єдину демократичну державу, яка буде частиною західної цивілізації, якою сьогодні є Південна Корея, неминуче призведе до проблем особистого характеру для нього персонально і для його родини. Серед 25 мільйонів громадян КНДР є ті, хто з точки зору міжнародного права - злочинці, винні у вбивствах, тортурах, рабстві. Важко сказати, чи готові вони повірити гарантіям своє безпеки в разі розчинення КНДР в Південній Кореї.

Серед 25 мільйонів громадян КНДР є ті, хто з точки зору міжнародного права - злочинці. Важко сказати, чи готові вони повірити гарантіям своє безпеки

Так що найбільш імовірним буде варіант дуже поступового зближення, при якому кожен крок вимірюватиметься до міліметра. Союзницькі відносини - конфедерація - федеративна держава зі збереженням окремих органів влади і силових структур.

У будь-якому випадку, це день, коли з'явилася невелика надія, що з Корейського півострова більше не йтиме загроза всьому людству. Про це говорить і підсумковий меморандум, підписаний лідерами обох Корей.

Це була гарна новина. Тепер про погане. Тобто про Путіна. В указі він пише, що необхідно вжити заходів щодо зміцнення державного кордону з Україною, Казахстаном, а також в Арктиці та на Далекому Сході Росії. Саме звідти Путін, мабуть, чекає вторгнення іноземних окупантів.

В указі Путін пише, що необхідно вжити заходів щодо зміцнення державного кордону з Україною, Казахстаном, а також в Арктиці та на Далекому Сході Росії

Далі, в президентському указі перераховуються загрози, які виходять від недобрих сусідів. Ось вони:

- територіальні претензії суміжних держав;

- домагання іноземних держав на стратегічні ресурси Арктики і Далекого Сходу;

- посилення економічного і демографічного впливу іноземних держав на окремі прикордонні райони з низьким рівнем соціально-економічного розвитку;

- розвідувальна та інша діяльність іноземних спецслужб по дестабілізації суспільно-політичної обстановки в окремих прикордонних районах. І т.д.

Там ще багато прекрасного. Зрозуміло, чому Путін вимагає зміцнити кордон з Україною. Оскільки саме ця країна має до Росії найбільші територіальні "домагання", які полягають у вимозі повернути вкрадений Крим і віджаті Донецьк та Луганськ.

Україна має до Росії найбільші територіальні "домагання", які полягають у вимозі повернути вкрадений Крим і віджаті Донецьк та Луганськ

Про Далекий Схід теж зрозуміло. Оскільки Москві до нього немає взагалі ніякого діла, далекосхідні простори освоюють китайці. При повній згоді місцевих жителів і мовчазному схваленні місцевої влади, для яких китайське перетравлення Далекого Сходу - це їх чиновницький бізнес.

Путін твердо вирішив зайняти місце Кім Чен Ина в конструкції сучасного світу, тим більше, що самому північнокорейському лідеру явно набридло бути вселенським страховиськом і вселенським ізгоєм. Наскільки Путіну вдасться втиснути Росію в рамки КНДР недавнього минулого, покаже час. Поки у нього багато у цьому напрямку виходить...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі