Новий "мирний план" проти України

Кому потрібні "миротворці" на Донбасі?

Поки нас тут розважають Саакашвілі з Порошенком, відбуваються значно важливіші процеси. Проти України запущено новий "мирний план". Назвемо його "мінсько-нью-йоркський процес".

У телефонній розмові з Меркель Путін пообіцяв відмовитись від обмеження мандату миротворців ООН лише лінією зіткнення на Донбасі. Нагадаємо, ще кілька днів тому це була принципова позиція Кремля. З України тоді лунали заспокійливі заяви, що Росія точно блокуватиме місію ООН – отже, мовляв, міжнародний політичний і санкційний тиск на агресора продовжиться.

Відступ Путіна від принципової умови говорить нам, що компроміс Радбезу ООН щодо деталей місії цілком імовірний. Можливо, вже й обумовлений.

Зверніть увагу, як швидко на готовність Кремля до миротворців ООН офіційно відгукнулися США, Німеччина, Франція. Навіть заговорили, що початок цієї дискусії вже дає підстави говорити про зняття санкцій з Кремля. Мабуть, саме з цією метою німці вперто приписують ідею Путіну, а не президенту України

Зверніть увагу, як швидко на готовність Кремля до миротворців ООН офіційно відгукнулися США, Німеччина, Франція. Два роки ця ідея Порошенка сприймалася без ентузіазму. Тепер Путін "поступився" - і просто блискавична реакція. Жваво обмусолюються деталі. В Німеччині навіть заговорили, що початок цієї дискусії вже дає підстави говорити про зняття санкцій з Кремля. Мабуть, саме з цією метою німці вперто приписують ідею з миротворчою місією Путіну, а не президенту України. Напевне, щоби згодом говорити, що саме Путін "приніс мир на Донбас". Отже, з Росією треба не просто відновлювати, а й розширювати колишню економічну співпрацю.

Якщо постійні члени Радбезу ООН утрясуть деталі миротворчої місії, Україну можуть почати змушувати до повного виконання нашої частини Мінських домовленостей

Використали Порошенка "втемну" чи відкрито для запуску цієї ініціативи, - вже не має особливого значення. Важливо інше. Якщо постійні члени Радбезу ООН утрясуть деталі миротворчої місії, Україну можуть почати змушувати до повного виконання нашої частини Мінських домовленостей. На жаль, всі учасники процесу чомусь ув'язують миротворчу місію ООН з умовами "Мінська" - хоча ідея місії ожила саме через повний провал "Мінського процесу" (і вичерпання всіх його строків).

Щоб зрозуміти, що Україні принесе така миротворча операція, варто лише уважно перечитати текст ганебних антиконституційних Мінських домовленостей. Це будуть ті самі яйця, той самий сценарій кривавого хаосу, - але вже під егідою Ради Безпеки ООН.

Буде той самий сценарій кривавого хаосу, але вже під егідою Ради Безпеки ООН

І ще. Не забувайте: домовлятися про миротворчу місію на Донбасі й впроваджувати Мінські домовленості буде Петро Порошенко. Той самий, який у пориві емоцій і піароманії на свою і наші голови творив "халепу Саакашвілі".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі