144 реформи в Україні - це брехня

Це поганий піар, пане президенте

Взяти мій рідний ринок праці. Підняти мінімалку вдвічі - не реформа. Збільшити штрафи за нелегальне працевлаштування - не реформа. Захистити від звільнення за скороченням штатів за три роки до пенсії - не реформа. І навіть зміни, що готуються до Кодексу законів про працю, теж реформою назвати не можна.

Справжня реформа ринку праці - це усунення "сірої зони" з мінімальними зарплатами, співробітниками-ФОПами, неврахованими працівниками, за яких взагалі не сплачують податки.

Коли всі українці будуть оформлені офіційно і отримають право на відпустку, декрет, нормальні пенсійні відрахування, захист від свавілля роботодавця, я зможу сказати, що так, в Україні таки реформували ринок праці.

Поки я бачу хороші, системні рішення, які цю проблему починають вирішувати. Результат - істотне перевиконання плану надходжень по ЄСВ, стрімке зростання офіційних зарплат і, як наслідок, поступова легалізація ринку праці.

Мені здається, команда президента багато робить для реформування, але ще дуже мало реформ довела до логічного кінця. Тому гучна заява про 144 реформи виглядає недоречною. Це поганий піар, пане президенте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі