Чому прийшла фашистська імперія Путіна

Росія парламентська, конфедеративна і без'ядерна має шанс перестати постійно відроджувати в собі імперію

Чому на зміну "білому" і "червоному" імперському проектам, прийшов "сірий" проект фашистської імперії Путіна і як зробити так, щоб це був останній імперський проект в Росії.

Сто років тому, в серпні 1917-го смертельно поранена і смертельно втомлена російська імперія, котра вже втратила імператора, зробила спробу врятуватися від неминучої смерті, пише Ігор Яковенко для американського видання "7 дней".

В ролі рятівника намагався виступити Лавр Корнілов. 20.08.1917 Керенський погодився на оголошення Петрограда і його околиць на військовому положенні і на прибуття до туди військового корпусу для боротьби з більшовиками. Через тиждень Олександр Федорович оголосив Лавра Георгійовича бунтівником і разом із більшовиками взявся формувати загони Червоної гвардії. Менше ніж через два місяці наступили окаянні дні. Зима тривала 74 роки.

Червона імперія" розвалилася від відрази до себе, майже в точності так, як це раніше сталося з "білою імперією

26 років тому вже радянська імперія, смертельно втомлена, зробила спробу врятуватися від загибелі. І знову, тепер вже "червона імперія" розвалилася від відрази до себе, майже в точності так, як раніше "біла". За ГКЧП в 1991 стояла вся міць другої держави в світі. Для власного порятунку імперія виділила Таманську мотострілкову дивізію, Кантемирівську танкову дивізію, Тульську (106-ю) дивізію ВДВ, спецпідрозділи КДБ Альфу і Вимпел, ОМОН і дивізію імені Дзержинського МВС СРСР. Будь-якої з цих частин було б із лишком достатньо, щоб здолати всі ресурси Єльцина і демократів, як муху.

Точно так же, сто років тому, в серпні 1917-го за Корніловим була вся міць російської армії, а безпосередньо на знищення більшовицької загрози були кинуті: Дика дивізія, 3-й кавалерійський корпус, 7-й Оренбурзький козачий полк, плюс ще цілий ряд військових частин були готові стати під прапори Корнілова.

На зміну втомленій російській імперії після короткого - буквально три-чотири місяці - періоду свободи прийшов один із найжахливіших в історії людства режимів. Країну очолила людина, про яку точніше всіх написав в 1924 році Бунін: "Виродок, моральний ідіот від народження, Ленін явив світові приголомшливе; він розорив найбільшу в світі країну і вбив кілька мільйонів чоловік - і все-таки світ уже настільки збожеволів, що сперечаються, благодійник він людства чи ні? На своєму кривавому престолі він стояв уже на четвереньках; коли англійські фотографи знімали його, він щохвилини висував язик: нічого не означає, сперечаються!".

Потім з-під ленінського дна постукав Сталін. І тут вже навіть Бунін втратив своє красномовство, обмежившись сухим арифметичним зауваженням з приводу ГУЛАГу: "Двадцять мільйонів стоїть у воді, працюючи на Сталіна".

Жоден диктатор в світі ніколи не мав більше повноважень, ніж їх має президент Росії

Червона імперія була вже точно гіршою за білу. У всіх людських вимірах: в гуманізмі та справедливості, в рівні свободи і довіри людей один до одного. Коли 26 років тому червоний проект сконав, виникла ілюзія, що з вічної імперсько-ординської колії країна ось-ось вирветься. Ілюзія протрималася два роки, до прийняття дивовижної Конституції 1993 року. Жоден диктатор в світі ніколи не мав більше повноважень, ніж їх має президент Росії по цій чудовій Конституції, написаній самими ліберальними і демократичними людьми в країні. Тоді, а не в 1999-му і навіть не в 1996-му були закладені основи путінської диктатури фашистського типу. Саме з Конституції 1993 року вилізли обидві чеченські війни і вискочив, як чорт з табакерки, Путін з його вбивством НТВ, тотальним розкраданням, зачисткою країни, окупацією Криму, війною проти України та іншими принадами.

У Конституції 1993 року це все було написано. Якщо влада однієї людини або групи людей безмежна, то рано чи пізно цю владу отримує "беспредельщик". Сьогодні на зміну "білому" і "червоному" проектам прийшов "сірий" проект Володимира Путіна. Сіра імперія. Без ідеології, без ідеї, без мети, без сенсу. Влада заради влади красти і заради самої влади.

Головне, щоб в той момент, коли сірий путінський проект завалиться, повістку не захопили чергові безпам'ятні ідіоти з ідеями про необхідність "сильної руки", яка приведе країну до демократії і процвітання. Чергові шанувальники Піночета і Лі Куан Ю, котрі не бачать різниці між Росією і Сінгапуром.

Щоб на зміну сірому путінському проекту не прийшов черговий імперський проект, треба висмикнути з країни імперські скріпи: самодержавна (президентська) влада, москвоцентризм (безвладдя регіонів) і ядерна зброя

Щоб на зміну сірому путінському проекту не прийшов черговий чорний або червоний імперський проект треба висмикнути з країни імперські скріпи. Їх три: самодержавна (президентська) влада, москвоцентризм (безвладдя регіонів) і ядерна зброя.

Росія парламентська, конфедеративна і без'ядерна має шанс перестати постійно відроджувати в собі імперію. При наявності хоч однієї з цих імперських скріп імперія в Росії рано чи пізно відродиться.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі