Україну підставили

В історії поставки українських двигунів в КНДР надто багато збігів

Історія з поставками нібито українських двигунів для північнокорейських ракет Хвасонг-12 і Хвасонг-14 виглядає на перший погляд, як ремейк скандалу з поставками "Кольчуг" до Іраку. Той скандал серйозно вплинув на відносини Києва з Вашингтоном і привів до фактичної ізоляції Леоніда Кучми.

В результаті інформація про постачання "Кольчуг" не підтвердилася, а за її розповсюдженням очевидно стояли росіяни, які й зібрали всі бонуси. До слова, після окупації Донбасу завод і обладнання з виробництва "Кольчуг" вивезли в РФ, і якщо комплекси десь спливуть, можна буде знову помилково звинуватити керівництво України.

Важливу заяву, як завжди не помічену пресою, зробив екс-міністр оборони Олександр Кузьмук. Що вся технічна документація КБ "Южное" мають у своєму розпорядженні росіяни.

Злив відбувається якраз коли Трамп може прийняти рішення про виділення українській армії летального озброєння

Не факт, що несподіваний успіх північнокорейців стався завдяки Росії. Але якщо ракетні технології потрапили в руки розвідки КНДР через них, схема з підставою України виглядає найбільш правдоподібно. Нинішній рівень підтримки Штатів України безпрецедентний. І ракетний злив відбувається якраз тоді коли Трамп може прийняти рішення про виділення українській армії летального озброєння. У цій історії занадто багато збігів, щоб повірити у випадковість.

Найголовніше питання - заради чого влада ризикує підтримкою Штатів, йдучи на божевільний ризик з КНДР, адже все так чи інакше випливе на поверхню. Американці насправді контролюють те, що відбувається на КБ "Южное" і розібратися в суті того, що відбувається їм не важко буде. А ось тут можливий бумеранг. Якщо в причетності до передачі технологій викриють Кремль, за озброєння тоталітарного режиму КНДР, що загрожує безпеці США, розплата буде жорстокою. І санкції за Крим і Донбас здадуться квіточками.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі