Порошенко vs Саакашвілі. Що передувало скандалу

Цей уряд має піти. А за ним і президент

Я народився 2 жовтня. Тато дуже тішився, що має сина. Майже два тижні цією радісною новиною ділився з друзями. І коли вже врешті-решт прийшов до сільради, то мене вже не могли записати заднім числом. І записали дату народження - 14 жовтня. В Україні це день козацтва та УПА. Я завжди тим пишався, бо вважав це не випадковістю: мене записали - Українцем. А вчора я так собі задумався: чи не може це вважатися злим умислом для отримання громадянства? І чи не зацікавиться цим прокуратура, якщо я раптом захочу балотуватися на мера чи в депутати? У шоколадному царстві можливе все.

Подія зі Саакашвілі стала чітким каталізатором суспільства: хто є хто? Його прихильники або стануть сильнішими, або сховаються по норах. Ті, хто недооцінював боягуза на чолі найвищої державної посади, попереджений - значить озброєний! А хто сумнівався у можливостях Михайла, отримав підтвердження чи не найкраще: у нього є шанси змінити щось в цій країні, адже його боїться сам президент.

А хто буде покараний за те, що дали людині з "кримінальним шлейфом" громадянство України і посаду губернатора?

Це сталося якраз тоді, коли рух прихильників Саакашвілі почав набирати обертів. Коли він заявив про мобілізацію на осінь і створення штабів швидкого реагування. Про те, що цей уряд має піти. А за ним, звісно, і президент. А що ще залишаться узурпатору: або готуватися до поразки, або прибрати опонента.

Один дотичний до "тіла" чоловік сказав про реакцію Порошенка на все що відбувається в країні: я вам не Янукович, я втікати не буду. Але народу і правителям робиться тісно. Мільйони мають звалити, щоб він залишився? Ні, точно – навпаки!

Та ще от питання мене бентежить: а хто буде покараний за те, що дали людині з "кримінальним шлейфом" громадянство України і посаду губернатора?

Василь Курій, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі