Росія сама створює собі проблеми

Оператори і провайдери за новим російським законодавством витрачають мільйони на стеження за росіянами, а про лихо не повідомили

У Росії з планетою Земля відносини стримані, можна сказати - нейтралітет. Планета Земля до Росії ставиться прохолодно, теплом не балує, але і випробувань особливих не посилає. Всі проблеми Росія створює собі виключно сама, без допомоги планети.

Землетрусів, як в Китаї, Японії, Середній Азії або на Кавказі, щоб народ гинув десятками тисяч, ніколи не було. Вулкани тільки на Камчатці, і то цілком нешкідливі. Вітри, якщо і дмуть, то ніякого порівняння з тропічними тайфунами не витримують.

Те, що сталося 29 травня в Москві і Московській області, коли загинули 16 чоловік, ні за однією шкалою не назвеш ураганом. Вітер 24 м / с - це не ураган. За шкалою Саффіра-Сімпсона найслабший ураган починається з 33-42 м/с. Ураганів в Росії не буває, просто тому що вони трапляються на теплих узбережжях. Наприклад, у США, де до приблизно до такого ж числа жертв призводять жахливі стихійні лиха. Ураган Ізабель гуляв по Штатам у 2003 році два тижні з 6 по 20 вересня. Швидкість вітру сильно за 70 м/с. У штаті Північна Кароліна змив острів Хаттерас. Тепер він розділений на дві частини бухтою. Хвилею змивало будинки та відносило в океан. Руйнувань зазнали 13 штатів. У семи штатах загинули 16 осіб. Стільки ж, що й у Москві і області від сильного вітру, який дув кілька годин.

Чому ніхто не попередив москвичів і жителів області про небезпеку?

Отже, те, що було в Москві 29 травня – не ураган, не стихійна катастрофа. Але це сильний вітер, який може бути дуже небезпечний. Небезпечним вважається вітер сильніший 14 м/с, а тут 24 м/с. Чому ніхто не попередив москвичів і жителів області про небезпеку?

МНС весь цей час зберігало олімпійський спокій. І продовжує його зберігати. Можна прямо зараз заглянути на сайт Головного управління МНС по Москві і виявити там важливу інформацію про те, що міністр Пучков відкрив унікальний музейно-просвітницький центр МНС, а також про товариський матч з хокею, в якому взяла участь команда відомства.

У зведенні ГУ МНС по Москві за 29.05.2017 повідомляється, що надзвичайних ситуацій не сталося і, відповідно, режим НС не оголошений. У зведенні за 30.05 те ж саме. Навіщо нам таке МНС?

МНС дуже холоднокровно пояснює, чому воно не попередило громадян про небезпеку. Виявляється, 29 травня Росгідромет попередив про погіршення погодних умов, і в цьому попередженні вказав, що вітер буде силою 17-22 м /с, а в МНС оголошують режим надзвичайної ситуації, тільки якщо швидкість вітру перевищує 25 м/с. За правилами МНС, москвичам і нічого було турбуватися, адже реальний вітер все одно до режиму НС не дотягнув.

Оператори і провайдери витрачають мільярди доларів, щоб стежити, що громадяни пишуть один одному

Сьогодні питання сповіщення людей про небезпеку вирішується дуже просто. У кожного є мобільний. Російська влада приймає жахливі закони. Згідно з ними оператори і провайдери повинні витрачати мільярди доларів на те, щоб стежити за тим, що громадяни пишуть один одному і повідомляти про це спецслужбам. В порядку знущання над здоровим глуздом це пояснюється турботою про безпеку самих громадян. А коли мова йде про реальну безпеку людей, цій же владі і в голову не приходить зобов'язати операторів мобільного зв'язку розіслати SMS, щоб були обережні.

Коли люди гинуть від стихійної катастрофи важко когось звинувачувати. Коли люди гинуть від сильного вітру, винні ті, хто зобов'язаний був хоча б попередити. В даному випадку імена винуватців у загибелі 16 осіб відомі. Це начальник ГУ МНС по Москві генерал-майор Денисов Ілля Павлович і його безпосередній начальник, міністр МНС Пучков Володимир Андрійович. У сьогоднішній Росії офіцери в разі ганьби не стріляються. Але хоч у відставку піти можна було б ...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі