Чому здувся рейтинг Путіна

Для Путіна знову все пройшло невдало

Не вдалися його недавня зустріч з Ангелою Меркель і телефонну розмова з Дональдом Трампом.

Почнімо з останнього. Путін і вся російська пропаганда вже півроку як домагається зустрічі з Трампом. Пам'ятайте, нам пояснювали, що ось-ось зустріч двох великих лідерів, на якій вони поділять світ, повинна відбутися. Потім говорили, що в Словенії буде така зустріч. В останні дні Пєсков говорив, що Трамп під час своєї поїздки в Європу заїде в якусь європейську країну, щоб спеціально зустрітися там з великим Путіним. Але, зрештою, все, що вони вимолили в результаті телефонної розмови, яка офіційно відбулася з ініціативи Путіна, це зустріч на полях G-20. Ну, ми пам'ятаємо, що таке поля G-20 - - пише Андрій Піонтковський для видання "Обозреватель".

Остання зустріч Путіна з Обамою на такому саміті була десь у коридорі біля туалету.

Зустріч Путіна з Обамою на саміті G-20 була десь на коридорі біля туалету

Тобто явна спроба нав'язати картину нового поділу світу і нової Ялти двома великими лідерами знову провалюється. Це щодо розмови Трампа з Путіним.

Стосовно Путіна з Меркель, то я давно не бачив такої гострої і конфронтаційної прес-конференції, де вони просто з усіх питань суперечили один одному. Меркель досить ґрунтовно пройшлася по питаннях російської внутрішньої політики. Зокрема звернула увагу Путіна на переслідування геїв у Чечні. Ясно, що цю поїздку Меркель здійснила чисто зі своїх внутрішньополітичних передвиборних міркувань. Щоб мати відповідь на можливе запитання опозиції, мовляв, що ж ви не намагаєтеся налагодити відносини з Росією? Ось вона тепер може відповісти: "Так, я їздила, я намагалася налагодити відносини з Володимиром. Але він залишається в іншій реальності".

Меркель зустрілася з Путіним чисто зі своїх внутрішньополітичних передвиборних міркувань

Виключно різкі і ворожі коментарі до Меркель були у всіх російських кореспондентів після закінчення її зустрічі з Путіним.

Так що ніяких зрушень у Путіна в надуванні свого міжнародного рейтингу домогтися не вдалося.

Передруковується з дозволу редакції "Обозреватель"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі