Росія як самостійна держава не в змозі виживати

Президент Росії Володимир Путін перетворився на диктатора, який всіма можливими способами утримує владу, здійснюючи вимушені злочини

Президента України Петро Порошенко побажав Путіну стати сильним лідером.

Насправді не тільки Порошенко, але й президент Сполучених Штатів Америки, і європейські лідери розраховують на прояв якоїсь розумності у Путіна. Але кількість скоєних злочинів вже така велика і так очевидно, що глава РФ просто бореться за збереження власної влади і ніяк не думає про власний імідж. Так що надії дуже мало на те, що він буде сильним лідером. Він міг би ним бути, але вже пройдена точка неповернення, коли можна було відновити свій імідж і стати сильним лідером, розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровий у колонці для "Апострофа".

Зараз це диктатор, який всіма можливими і неможливими способами утримує владу, здійснюючи при цьому вимушені злочини. Всі розраховують на те, що у Кремлі гору візьме розсудливість, що Путін відмовиться від своєї тактики. Але поки надій на це дуже мало.

Швидше, Путін кожним своїм кроком підтверджує ту саму точку неповернення. Тобто те, що він вже ніколи не зможе стати рукопожатним, не те що сильним лідером. Хоча ця заява Порошенка — дипломатична. Це заява про те, що Україна, Порошенко, європейські країни, Сполучені Штати розраховують на розсудливість Путіна.

Будуть витрачені всі ресурси, і після цього будуть трагічні події, коли влада не в змозі буде підтримувати життєздатність державного механізму і власних громадян

Тимчасове затишшя на Донбасі, враховуючи досвід, який ми придбали, спостерігаючи за діями Путіна, говорить про те, що це тактичне затишшя. У будь-який момент, якщо Путіну це буде потрібно, він відновить і військові дії, і злочини, тому що точка неповернення пройдена. І вже немає такого злочину, якого б він не зробив для збереження власної влади.

Його злочини і в Сирії, і в Україні, і в Грузії, і в самій Росії вже кваліфікуються як злочини проти людства. Це не просто боротьба за владу. Тому надії Порошенко дуже примарні. У нас в Росії вже ніяких надій немає. Кремль зробив колосальні зусилля для того, щоб контролювати опозицію в Росії, щоб її дискредитувати, позбавити впливу, самостійності. Та строго кажучи, системної опозиції немає вже давно. Окремі політики, окремі громадські діячі, незареєстровані або позбавлені реєстрації, як партія "Західний вибір", - це якісь фрагменти опозиції.

Чи залишиться Путін при владі надалі, залежить вже від зовнішніх факторів. Росія як самостійна держава не в змозі виживати. Виникла абсолютно нова ситуація, коли через деякий час будуть витрачені всі ресурси і запаси, і після цього будуть досить трагічні події, коли влада не зможе підтримувати життєздатність державного механізму і життєздатність власних громадян.

Імітація виборів показала, що Кремль вже не розраховує на інструменти переконання власних громадян

У цей момент відбудуться турбулентні явища, які змінять ситуацію в Росії. Я думаю, що імітація виборів показала, що Кремль вже не розраховує на інструменти переконання власних громадян, мова йде про те, що влада тепер розраховує тільки на себе. Звичайно, може бути імітована процедура виборів президента, але вже ніякого відношення до демократичного процесу це мати не буде. Це буде вже повноцінна диктатура, що імітує демократію.

Текст публікується з дозволу редакції "Апостроф"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі