Перед журналістом загинули семеро захисників. Хто знає їх імена?

Скупі стрічки на три рядки: 200-тих - семеро, 300-тих - 14. Все. І тільки з переписки волонтерів дізнаюся, кого з якого моргу забирають, куди везуть додому, до рідної землі

Широкіне. Колаборанти обстрілюють позиції укранських військових з СПГ, посипають мінами. І так кожного дня, починаючи з сьомої-восьмої вечора, і до ночі. Зв'язку із зовнішнім світом майже немає. Аби зателефонувати, потрібно шукати підвищення, щоб зловити мережу. Про інтернет і мови немає.

Виїхав сьогодні до Маріуполя, читаю новини про " московітський хрестовий похід на Київ". Про те, що сказав/сказала той чи інший цинічний політик-популіст про тарифи на житлово-комунальні послуги. Але найбільше стрічки новин забиті новинами про трагедію.

Трагедія. Підірвали в автомобілі білоруського журналіста Павла Шеремета з Росії. Загинув. Висувають різні версії вбивства, хто причетний, хто організатор, де шукати винуватців. Порівнюють з Гонгадзе. Вже майже герой. Порошенко доручив все відкинути в сторону та розлідувати якнайшвидше. Луценко пообіцяв докласти всіх зусиль та знайти винних у короткі строки. Деканоідзе заявила, що це справа честі. Все це на перших шпальтах.

А у переддень убивства журналіста загинули семеро та поранено чотирнадцять захисників України. Загинуло семеро! А хто знає їх імена? Хто? Скупі стрічки на три рядки: 200-тих - семеро, 300-тих - 14. Все. І тільки з переписки у Волонтерському ланцюгу я дізнаюся, кого з якого моргу забирають волонтери, куди везуть. Везуть додому, до рідної землі. Швеця і Путилу, Осу, Лєніна, везуть Граба. Шукають колеса до газельки, шукають мішки для 200-тих, аби привезти героїв до Золочева, у Вінницю і Запоріжжя, на Закарпаття.

Читаю, читаю. Сьорбаю каву у мирному Маріуполі. Час від часу спостерігаю за цивільними, котрі проходять повз. Тішать око безтурботні діти. А ще бачив п'ятьох вагітних. Серце наповнюється радістю, життя триває. З другої почав рахувати, і мав надію дорахувати до семи. А хто знає, може десь в тому лоні майбутній герой України?

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі